LRA nolēmusi pretendēt uz vietu Saeimas Prezidijā, virzot Kleinbergas kandidatūru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nolēmusi pretendēt uz vietu Saeimas Prezidijā, virzot uz to LRA valdes un frakcijas priekšsēdētājas Nellijas Kleinbergas kandidatūru.

Politiskajā spēkā norāda, ka līdz šim LRA frakcija Saeimas Prezidijā nav pārstāvēta, lai gan ir viena no lielākajām partiju apvienībām biedru skaita ziņā.

LRA frakcijā strādā septiņi deputāti. Reizē politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners aģentūru LETA informēja, ka pašlaik LRA Saeimā pārstāv desmit deputātus.

«Tādēļ ir pašsaprotami, ka apvienībai pienākas vieta Saeimas Prezidijā. Pēc «No sirds Latvijai» (NSL) frakcijas likvidēšanas vieta Prezidijā ir jāieņem pastāvošas, spēcīgas frakcijas pārstāvim,» teikts LRA paziņojumā.

Politiskā spēka paziņojumā norādīts, ka Prezidija locekļi parasti tiek ievēlēti no lielākajām Saeimā pārstāvētajām partijām, tostarp arī opozīcijas pārstāvji. Tas nodrošinot līdzsvaru Saeimas darbā un vienlīdzīgus noteikumus visām partijām, kurām Latvijas tauta devusi uzticības mandātu.

«LRA ir tiesības būt pārstāvētai Saeimas Prezidijā, jo mēs esam viena no lielākajām politiskajām apvienībām ar spēcīgu atbalstu reģionos. LRA jau apliecinājusi sevi kā konstruktīvu politisku spēku, kas aktīvi darbojas parlamentā un aizstāv savu vēlētāju intereses,» pauž LRA frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Juris Viļums.

No NSL frakcijas tās pastāvēšanas laikā Prezidijā iepriekš ievēlēts Gunārs Kūtris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu