Pamatojoties uz apsūdzībām terorismā, Bahreinā aizturēti 47 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bahreinas policija svētdien aizturējusi 47 cilvēkus uz aizdomu pamata par terorismu, tostarp plāniem noslepkavot amatpersonas un sabiedrībā zināmus cilvēkus.

Vēl 290 cilvēkiem izvirzītas līdzīgas apsūdzības.

Kad aizdomās turamie aizturēti, policija neatklāja, vien norādīja, ka tā bijusi viena no lielākajām preventīvajām operācijām, kādas veiktas pēdējā laikā.

Bahreinas parlaments un karalis pagājušajā gadā atļāva militārajām tiesām izskatīt civilo lietas, ja runa ir par apsūdzībām terorismā.

Starptautiskās tiesību aizstāvju organizācijas ir kritizējušas Bahreinu par disidentu apspiešanu un izraidīšanu no valsts pēc pilsonības atņemšanas.

Bahreina ir sunnītu monarhija Persijas līča piekrastē, bet valstī iedzīvotāju vairākums ir šiīti. Valdības spēki ar Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu atbalstu 2011.gadā apspieda šiītu sacelšanos, kuras dalībnieki pieprasīja politiskas reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu