Rīgā notiks vairāki barikāžu gadadienai veltīti pasākumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par godu 1991.gada barikāžu atceres dienai, galvaspilsētā šodien notiks vairāki atceres pasākumi, kuros arī piedalīsies valsts augstākās amatpersonas.

Plkst.9.30 plānota svinīgā ziedu nolikšana Meža kapos, bet no plkst.11 līdz 17 būs atvērta 1991.gada barikāžu muzeja ekspozīcija, bet plkst.12 plānota ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

Plkst.13 paredzēta ugunskura iedegšana pie Saeimas, bet plkst.16 Rīgas Domā notiks koncerts «Gaisma nākamībai», kurš interesentiem būs apmeklējams bez maksas. Tāpat, no plkst.11.50 līdz 14 Bastejkalnā un pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas tiks izvietota Goda sardze.

Minētajos pasākumos piedalīsies Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), valdības ministri, Saeimas deputāti, kā arī Rīgas domes amatpersonas.

«Gaisma nākamībai» koncertā piedalīsies Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», ērģelnieks Aigars Reinis un diriģents Kaspars Ādamsons.

Koncerta programmā būs dzirdami skaņdarbi simfoniskajam orķestrim, Jāņa Mediņa «Ārija» un Jēkaba Jančevska «Trakās dienas». Kora «a cappella» izpildījumā skanēs Ādolfa Ābeles dziesma «Vienu pašu» ar Aspazijas vārdiem un Ārija Šķepasta «Zvaigžņu meita» ar Raiņa dzeju.

Līdzās šiem skaņdarbiem skanēs Rīgas Doma ērģeles, kur ērģelnieka Aigara Reiņa interpretācijā būs dzirdama Alfrēda Kalniņa «Fantāzija sol minorā» un Riharda Dubras meditācija «Dievmātes skatiena pieskāriens».

Koncerta noslēgumā Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris un koris «Sōla» diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos Georga Pelēča darbu «Solījums», kura tekstam izmantoti apustuļa Pāvila pirmās vēstules korintiešiem, 2.nodaļas, 9.-10.panti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu