Puskailas FEMEN aktīvistes protestē pret Trampu un Erdoganu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien vairākas pieticīgi ģērbtas aktīvistu organizācijas FEMEN dalībnieces protestējušas pret ASV prezidenta Donalda Trampa «kodolfutbolu» ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu, kā arī Turcijas «sieviešu tiesību apēdāju» Redžepu Tajipu Erdoganu, vēsta aģentūra EPA.

Ukraiņu feministu grupa FEMEN ir plaši pazīstama ar publiskajām akcijām, kurās aktīvistes protestē puskailas.

Piektdien notika divas FEMEN akcijas. Kāda dūšīga sieviete, ģērbusies vien apakšbiksēs un Trampa maskā, pie ASV vēstniecības Kijevā protestēja pret Trampa vārdu karu ar kodolvalsts Ziemeļkorejas līderi, tādējādi aicinot pasaules valstu galvas izbeigt mērīšanos ar militāro spēku.

Uz viņas krūtīm un vēdera bija uzraksts «Mr Big Button» jeb «Misters Lielā poga». Kims Jaungada uzrunā paziņoja, ka kodolpoga vienmēr atrodoties uz viņa galda, uz ko Tramps savukārt atbildēja, ka viņa kodolpoga esot «daudz lielāka» nekā Ziemeļkorejai. Mērīšanās ar kodolpogām radījusi satraukumu visā pasaulē.

Savukārt Parīzē vairākas FEMEN aktīvistes mājkalpotāju priekšautiņos protestēja pret Turcijas prezidenta Erdogana vizīti. Viņām uz krūtīm bija uzraksti «Erdogans - sieviešu tiesību apēdājs» un «Erdogans - geju tiesību apēdājs», bet rokās paplātes, kuras rotāja uzraksti «Erdogana kanibāla pusdienas».

Erdogans piektdien ieradās Parīzē, lai tiktos ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un mēģinātu uzlabot attiecības ar Eiropas Savienību, kas pērn īpaši saasinājās.

Makrons pirms tikšanās sacīja, ka ar Erdoganu runāšot par Ankaras izturēšanos pret ieslodzījumā joprojām esošajiem žurnālistiem un cilvēktiesību aizstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu