Trampam neglaimojošā grāmata iznāks jau šodien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltajam namam neglaimojošā grāmata «Fire and Fury: Inside the Trump White House», kas jau izpelnījusies asu prezidenta Donalda Trampa kritiku, tiks laista klajā jau šodien. Grāmata, kas izraisījusi skandālu vēl pirms izdošanas, nonāks grāmatnīcās četras dienas agrāk, nekā bija plānots.

Sākotnēji bija plānots, ka Maikla Vulfa sarakstītā grāmata nonāks pārdošanā tikai 9.janvārī, taču pēc Trampa advokāta mēģinājuma apturēt procesu tika pieņemts lēmums grāmatu laist klajā jau piektdien.

ASV medijos publicētie grāmatas fragmenti liecina, ka Trampa administrācija tajā atspoguļota nelabvēlīgā gaismā.

Grāmatas izdevēji apgalvo, ka «Fire and Fury: Inside the Trump White House» balstīta uz vairāk nekā 200 intervijām, tostarp sarunām ar pašu prezidentu un viņa darbiniekiem.

Viens no tiem - bijušais Baltā nama vecākais stratēģis Stīvs Banons - raksturojis kā nodevīgu un nepatriotisku prezidenta dēla Donalda Trampa jaunākā tikšanos ar krievu advokāti Trampa tornī Ņujorkā priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā.

Grāmatā arī izteikts pieņēmums, ka Trampa kampaņa, kandidējot uz prezidenta amatu, bijis reklāmas triks un viņš patiesībā nav gribējis uzvarēt.

Banons arī norādījis, ka Trampa meitai Ivankai ir ambīcijas nākotnē kļūt par ASV prezidenti, taču viņa ir «stulba kā ķieģelis».

Grāmatā apgalvots, ka Trampa tuvākie padomnieki uzskata arī viņu par dumju un nestabilu.

Trampa reakcija bijusi asa. Viņš nodēvēja Banonu par jukušu, un prezidenta advokāts ceturtdien nosūtīja Vulfam un izdevniecībai «Henry Holt and Co.» brīdinājuma vēstuli, norādot, ka grāmata satur «vairākus melīgus un/vai nepamatotus apgalvojumus», kas var kļūt par pamatu tiesvedībai.

«Attiecībā uz vairākiem apgalvojumiem, kas Trampu diskreditē vislielākajā mērā, grāmatā, pēc visa spriežot, nav citēti avoti,» teikts vēstulē. «Daudzi tā dēvētie «avoti» publiski paziņojuši, ka viņi nekad ar Vulfu nav runājuši un/vai nekad nav pauduši apgalvojumus, kas viņiem tiek piedēvēti.»

Trampa advokāts pieprasīja «nekavējoties apturēt tālāku šīs grāmatas publicēšanu, izdošanu vai izplatīšanu, kā arī sniegt pilna mēra atsaukumu un atvainoties manam klientam».

Vēstulē bija arī norādīts, ka Banons pārkāpis ar Trampu noslēgto konfidencialitātes nolīgumu, runājot ar Vulfu, kā arī izsakoties nicinoši par prezidentu un viņa ģimenes locekļiem.

Trams piektdien tviterī paziņojis, ka nav devis Vulfam piekļuvi Baltajam namam un vairākas reizes viņu atraidījis.

Vulfa grāmatu viņš raksturoja kā «pilnu meliem, sagrozītiem faktiem un avotiem, kas neeksistē».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu