Laikraksts: Atsākta Klintonu fonda darbības izmeklēšana

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Valsts departaments sācis izmeklēt, vai Klintonu fonds nav iesaistījies nelegālās aktivitātēs laikā, kad Hilarija Klintone ieņēma valsts sekretāres amatu, ziņo laikraksts «The Hill», atsaucoties uz tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām un aculieciniekiem.

Laikraksts vēsta, ka izmeklēšanu vada Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti no Litlrokas, kur fonds tika dibināts. Pēdējā mēneša laikā viņi nopratinājuši vismaz vienu liecinieku, un amatpersonas «The Hill» atklājušas, ka nākamajās nedēļās izmeklēšana tiks paplašināta.

Tieslietu ministrijas preses pārstāve sacīja, ka ministrija nekomentē izmeklēšanas, kas vēl turpinās. Klintonu fonda pārstāvji nekādus komentārus vēl nav snieguši.

Fonds iepriekš uzsvēris, ka nekāda tirgošanās ar politiskajiem lēmumiem nekad nav notikusi.

Demokrāti apgalvo, ka republikāņi noorganizējuši izmeklēšanu pret Klintoni, lai novērstu uzmanību no īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas par iespējamo ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas cilvēku saistību ar Krieviju.

«The Hill», atsaucoties uz amatpersonām, ziņo, ka izmeklēšanā tiek pētīts, vai Klintone nav apsolījusi vai sniegusi kādus politiskus pakalpojumus apmaiņā pret ziedojumiem viņas labdarības kampaņām. Tiek arī izmeklēts, vai ziedotāji nav solījuši ziedojumus cerībā ietekmēt valsts politiku.

Izmeklēšanas ietveros varētu tikt arī izskatīts, vai līdzekļi, kas netika aplikti ar nodokļiem, nav izmantoti personiskām vajadzībām vai politisku aktivitāšu finansēšanai, kā arī vai fonds ievērojis visus likumus, kas attiecas uz nodokļu maksāšanu, vēsta «The Hill».

FIB nesen nopratinātais liecinieks laikrakstam atklāja, ka izmeklētāji galvenokārt jautājuši par valdības lēmumiem un sarunām par ziedojumiem Klintones organizācijām laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāres amatu prezidenta Baraka Obamas administrācijā.

ASV tieslietu ministrs Džefs Sešonss lūdzis Tieslietu ministriju izlemt, vai nav nepieciešams izveidot īpašu padomi, lai izmeklētu konkrētas republikāņu bažas, tostarp Klintonu fonda darbību, novembrī ziņoja mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu