10 iemīļotas filmas un multfilmas, kas noteikti jānoskatās brīvlaikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Kamēr brīvlaiks vēl nav beidzies, ziema īsti vēl nav sākusies un lietus mums ir biežs ciemiņš, uz brīdi «izslēgsim» stingro un pareizo mammu, ļaujot bērniem ilgāk pavārtīties pa gultu un skatīties iemīļotas filmas. Ja tev šķiet, ka mūsdienu piedāvājums bērniem ir pārāk agresīvs, fantāziju ierobežojošs vai vienkārši neinteresants, tad piedāvā saviem lolojumiem jau gadu gaitā pārbaudītas vērtības, kā arī filmas un multfilmas no savas bērnības. Tā kā svētku sajūtas un rotājumi vēl nav nozuduši, noderēs arī Ziemassvētku un Jaunā gada tēmas.

1. «Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus» (How the Grinch Stole Christmas)

Ak, šis zaļais ērms, kas tik ļoti ienīst Ziemassvētkus... Brīžam tik nejauks, bet tajā pašā laikā ļoti mīlīgs. Aizraujošs stāsts ar pasakas cienīgām beigām.

2. «Viens pats mājās» (Home Alone)

Kā nu bez šīs filmas! Harismātiskais Kevins ar savu bezbailību un spēju iekulties ķezās vienaldzīgu neatstās nevienu. Skaties kopā ar bērniem un atgriezīsies savās bērnu dienu svētku sajūtās.

3. «Ledus sirds» (Frozen)

Elzas un Annas kults šķiet arvien aug augumā. Bet smieklīgais sniegavīrs Olafs nepārstāj priecēt ar savu naivumu un humora izjūtu.

4. «Ziemassvētku jampadracis»

Iespējams, lielākā daļa bērnu šo filmu nebūs vēl redzējuši, bet noteikti ir vērts viņiem to parādīt. Ģimenes vērtības, mīlestība un sapratne - lietas, ko varam atgādināt paši sev un mācīt saviem bērniem.

5. «Ledus laikmets» (Ice Age)

Kurš gan nezina nedaudz īgno mamutu un runīgo sliņķi? Brīnišķīgs stāsts par draudzību, piedzīvojumiem un izvēli starp labo un stiklo.

6. «Polārais ekspresis» (The Polar Express)

Notici Ziemassvētku brīnumam un dodies galvu reibinošā ceļojumā kopā ar Polāro ekspresi tieši uz Ziemeļpolu. Atgādiniet bērniem, ka sapņot un ticēt brīnumiem nav liegts, tas pat ir nepieciešams.

7. «Popera kunga pingvīni» (Mr. Popper's Penguins)

Jautra filma visai ģimenei, kas mācīs mīlēt dzīvniekus un novērtēt savus tuvākos. Šī filma bērniem parādīs, ka iespējams slikts atgadījums var izvērsties itin labā notikumā.

8. «Šreka Ziemassvētki» (Shrek the Halls)

Iespējams, daudzus vecākus, tuvojoties Ziemassvētku laikam, pārņem līdzīgas sajūtas kā Šrekam - šausmas par gaidāmo. Savukārt bērnus pārņem patīkams satraukums un prieks. Vecākiem, šķiet, būtu ko pamācīties.

9. «Elfs» (Elf)

Smieklīga komēdija, kas bērniem noteikti patiks, jo kas gan var būt uzjautrinošāks par smieklīgu pieaugušo.

10. «Brīnums 34. ielā» (Miracle on 34th Street (1994))

Vēl viens sirsnīgs stāsts par ticību un mīļo cilvēku lielo nozīmi mūsu dzīvē. Filma gan maziem, gan lieliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu