Seksuālā uzmācībā apsūdzētais ASV senators Frankens nolicis mandātu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV senators Als Frankens otrdien nolicis mandātu, šādi pildot savu solījumu, kuru viņš deva, reaģējot uz apsūdzībām seksuālā uzmācībā. Frankens otrdien iesniedza vēstuli Minesotas gubernatoram Markam Deitonam, kas vakantajā Senāta vietā iecēlis gubernatora vietnieci Tinu Smitu. Visi trīs ir Demokrātu partijas biedri.

Sagaidāms, ka Smita jau trešdien nodos amata zvērestu, lai pārstāvētu Minesotu Senātā līdz starpposma vēlēšanām novembrī.

Līdz ar Smitas stāšanos amatā spēku samērs Senātā saglabāsies līdzšinējā līmenī ar 52 vietām republikāņiem un 48 demokrātiem.

Frankens pagājušajā mēnesī paziņoja, ka atkāpsies no amata, jo apsūdzības par seksuālu uzmākšanos traucē viņam pildīt darba pienākumus.

Vairākas izvirzītās apsūdzības Frankens noliedzis, un uzstāj, ka notikumus atceras savādāk, nekā tos raksturojušas viņa apsūdzētājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu