Darbu ANO Drošības padomē uzsāk sešas jaunas valstis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ekvatoriālā Gvineja, Kotdivuāra, Kuveita, Nīderlande, Peru un Polija otrdien oficiāli pievienojušās ANO Drošības padomei nepastāvīgo dalībvalstu statusā.

«Mieru un drošību panākt ir sarežģīti,» padomes dalībvalstīm sacīja Kazahstānas sūtnis Kairats Umarovs, kas janvārī uzņēmies padomes rotējošās prezidentūras pienākumus. «Jums būs reāla izdevība panākt pārmaiņas.»

Viens pēc otra seši vēstnieki - pieci vīrieši un viena sieviete Polijas vēstniece Joana Vronecka - novietoja savu valstu karogus līdzās pārējo deviņu Drošības padomes dalībvalstu karogiem.

ANO Drošības padomē ir 15 dalībvalstis, ieskaitot piecas pastāvīgās dalībvalstis, kurām ir veto tiesības. Tās ir ASV, Francija, Krievija, Ķīna un Lielbritānija.

Sešas valstis, kuru pilnvaras Drošības padomē izbeidzās 31.decembrī, bija Ēģipte, Itālija, Japāna, Senegāla, Ukraina un Urugvaja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu