Palestīniešu pusaudze stājas tiesas priekšā par Izraēlas karavīru iekaustīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17 gadus veca palestīniešu meitene stājusies Izraēlas tiesas priekšā pēc tam, kad internetā populārs kļuva video, kurā viņa iekausta Izraēlas karavīrus, vēsta raidorganizācija BBC. Viņai izvirzīta apsūdzība 12 punktos par uzbrukumu, karavīru darba traucēšanu un akmeņu mešanu.

Aheda Tamimi un viņas māsīca tika nofilmētas, uzbrūkot diviem Izraēlas karavīriem, kuri uz vardarbību nereaģēja. 15.decembrī uzņemtais video strauji izplatījās palestīniešu sociālo tīklu kontos. Tamimi tajos lielākoties tika reprezentēta kā pretošanās kustības varone.

Izraēlas bruņotie spēki norāda, ka video redzamie karavīri esot centušies novērst akmeņu mešanu uz autobraucējiem. Par incidentu sākta izmeklēšana, taču bruņotie spēki norādījuši, ka video redzamais karavīrs esot «izturējies profesionāli, nereaģējot» uz provokāciju.

Foto: EPA/Scanpix

Apsūdzības uzrādītas ne tikai Ahedai Tamimi, bet arī viņas māsīcai Nurai Tamimi un mātei, kura filmēja notiekošo.

Video redzamais incidents sācies, kad karavīri iegājuši Tamimi mājas teritorijā, vietējiem medijiem norādīja ģimene.

Meitenes aresta laikā viņas tēvs Basems Tamimi, kurš ir pazīstams palestīniešu aktīvists, sacīja, ka karavīri esot lietojuši asaru gāzi, sašķaidījuši ģimenes mājas logus un iešāvuši viņa 14 gadus vecajam dēlam ar gumijas lodi.

Pirms diviem gadiem internetā cirkulēja video, kurā Tamimi iekoda rokā Izraēlas karavīram, kurš turēja palestīniešu zēnu, ko apsūdzēja akmeņu mešanā.

Palestīniešu aktīvisti slavē Tamimi aktivitātes, kamēr Izraēlā daudzi apsūdz ģimeni, ka tā meiteni izmantojot kā propagandas rīku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu