Islandē tūristu autobuss saduras ar auto; viens bojāgājušais

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Islandē trešdien gāja bojā viens ķīniešu tūrists un vēl 12 tika smagi ievainoti, kad autobuss ar 46 tūristiem no Ķīnas noslīdēja no ceļa pēc sadursmes ar automobili, paziņoja Islandes policija.

Islandes asins banka izplatīja aicinājumu ziedot 0 asinsgrupas asinis pēc šīs avārijas, kura notika uz 1. autoceļa, kas ved apkārt salai.

Sadursme notika pie Eldraunas lavas lauka apmēram 250 kilometrus uz austrumiem no Reikjavīkas.

Policija paziņoja, ka autobuss pēc nobraukšanas no ceļa apgāzās uz viena sāna, iesprostojot zem tā divus pasažierus, no kuriem viens nomira notikuma vietā.

Autobusu firmas īpašnieks Fjalars Ulfarsons sacīja, ka avārija notika Ķīnas tūristu grupas nedēļas vizītes Islandē ceturtajā dienā. Tā notikusi vietā, kur ceļš ir šaurs un uz tā bija apledojums.

Vissmagāk ievainotie tika ar trim helikopteriem aizvesti uz slimnīcu Reikjavīkā.

Avārijā iesaistītā automobiļa šoferis un pasažieris bija tūristi no Lietuvas. Viņi avārijā netika ievainoti.

Sākotnējās izmeklēšanas dati liecina, ka automobilis palēnināja gaitu autobusa priekšā, mēģinot izdarīt pagriezienu, paziņoja Dienvidislandes policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu