Turcijas opozīcija satraukta par tiesiskās imunitātes piešķiršanu puča pretiniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Turcijas opozīcijas līderi brīdina, ka jaunais valdības rīkojums var izsaukt vardarbīgus uzbrukumus prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana oponentiem no režīma atbalstītāju puses.

Prezidenta administrācija svētdien, pamatojoties uz valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, izdevusi dekrētu, ar kuru piešķirta tiesiskā imunitāte tām personām, kuras varētu būt izdarījušas kādu likumpārkāpumu, pretojoties pagājušajā gadā notikušajam neveiksmīgajam militārajam apvērsumam.

Ar dekrētu, kas pieņemts, apejot parlamentu, imunitāte piešķirta arī tām personām, kas darbojušās pret neveiksmīgā 2016.gada 15.jūlija apvērsuma «turpinājumu» un ar to saistītiem «teroraktiem».

«Tādas lietas notiek fašistiskās valstīs. Tādas lietas notiek diktatūrās, kas vēlas iebiedēt un terorizēt sabiedrību ar civilas milicijas paņēmieniem,» paziņojis opozīcijā esošās Republikāniskās Tautas partijas (CHP) pārstāvis.

CHP pirmdien jau apstrīdējusi šo dekrētu Augstākajā tiesā.

Savukārt nacionālkonservatīvās partijas IYI («Labā partija») pārstāvis tviterī paziņojis, ka jaunais dekrēts «nozīmē valsts ieraušanu pilsoņkarā».

Reaģējot uz opozīcijas sašutumu, valdība centusies nomierināt sabiedrību un paziņojusi, ka dekrēts attiecas vienīgi uz notikumiem, kas risinājušies laikā no 15.jūlija vakara līdz 16.jūlija rītam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu