Neparasts sastrēgums: aitu bars nobloķē ceļu kilometra garumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Lai arī pārsvarā sastrēgumu laikā uz ceļiem var redzēt tikai automašīnu rindas, Jaunzēlandē uz tāda var gadīties sastapt arī simtiem aitu, ziņo aģentūra «Rex Features».

Kāds tūristu autobuss Jaunzēlandē, dodoties uz Dunedinas pilsētu, nonāca pavisam neparastā sastrēgumā - apmēram 1600 aitu teju kilometru garā posmā bija bloķējušas ceļu, pa kuru ikdienā pārvietojas automašīnas. Fermeri aitas no netālās fermas dzina uz cirpšanu.

«Mūsu gids nolēma doties pa ceļu no Matauras uz Balklutu, cerot, ka pa ceļam sastapsim aitas. Un mēs tiešām tās sastapām - patiesībā apmēram 1600 aitas,» stāsta aculiecinieks un fotogrāfiju autors Jairs Tsurs. «Tās bija nākušas no netālu esošās fermas, kas atradās pāris jūdžu attālumā, un aizņēma gandrīz vienu kilometru ceļa. Labprātīgi viņas nekustējās.»

Pēc tam, kad tūristu autobuss bija gaidījis 10 minūtes, cerot, ka situācija uz ceļa varētu mainīties, fermas vadītājs šoferim ieteica braukt tām cauri - aitas pašas sākšot kustēties.

«Šoferim bija nepieciešama vairāk nekā pusstunda, lai tiktu cauri baram, taču šī pieredze bija nepārspējama. Viņas uzvedās ļoti skaļi. Viņas bija ļoti nobijušās - acīmredzot vēl nekad nebija redzējušas tik lielu autobusu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu