Pāvests Francisks aizstāv «status quo» Jeruzalemē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pāvests Francisks trešdien aizstāvēja «status quo» attiecībā uz Jeruzalemi, reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa plāniem atzīt šo pilsētu par Izraēlas galvaspilsētu.

«Es nevaru apklusināt manas dziļās bažas par situāciju, kas izveidojusies pēdējās dienās. Tajā pašā laikā es stingri aicinu ievērot pilsētas «status quo» atbilstoši attiecīgajām ANO rezolūcijām,» savā iknedēļas uzrunā paziņoja pāvests.

Franciska aicinājums seko dienu pēc viņa telefonsarunas ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, pavēstīja Vatikāns, plašākas ziņas nesniedzot.

«Jeruzaleme ir unikāla pilsēta. Tā ir svēta ebrejiem, kristiešiem un musulmaņiem» norādīja Francisks, piebilstot, ka šajā pilsētā atrodas trīs lielo monoteisko reliģiju svētvietas.

Jeruzalemei ir īpaša nozīme miera labā, uzsvēra pāvests.

«Es lūdzu Dievu, lai šī identitāte tiek saglabāta Svētās zemes, Tuvo Austrumu un visas pasaules labā, un gudrība un apdomība gūst virsroku,» viņš piebilda.

Pāvests uzsvēra, ka «status quo» saglabāšana ir svarīga, «lai izvairītos no jauniem spriedzes elementiem jau tā nemierīgajā pasaulē, ko postījuši tik daudzi nežēlīgi konflikti».

Kā paziņojusi Trampa administrācijas augsta amatpersona, prezidents trešdien atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, izbeidzot desmitiem gadus ilgušu piesardzīgu ASV politiku un ignorējot sabiedroto brīdinājumus Tuvajos Austrumos un pārējā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu