Saūda Arābija pārtvērusi no Jemenas izšautu ballistisko raķeti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija ceturtdien pārtvērusi un iznīcinājusi no kara plosītās Jemenas izšautu ballistisko raķeti, vēsta valsts mediji. Tas ir jau otrais šāds uzbrukums, par kuru atbildību uzņēmušies Irānas atbalstītie Jemenas šiītu nemiernieki hutieši.

Raķetes mērķis bijusi Saūda Arābijas dienvidu pilsēta Hamis Mušaita. Nav ziņu, ka incidentā kāds būtu cietis, pavēstīja Saūda Arābijas vadītās koalīcijas, kas izveidota karam pret Jemenas nemierniekiem, pārstāvis sakariem ar presi Turki al Maliki.

«Karaliskie Saūda Arābijas pretgaisa aizsardzības spēki pārtvēra raķeti, kas lidoja Hamis Mušaitas virzienā,» ziņu aģentūra SPA citē al Maliki teikto.

Jemenas šiītu nemiernieku telekanāls «Al Masira» ziņoja, ka raķete trāpījusi mērķim Saūda Arābijā.

Nemiernieku līderis Abdulmaliks al Huti vēl pirms tam draudēja atriebties par koalīcijas īstenoto Jemenas blokādi, kas tika uzsākta, kad netālu no Rijādas lidostas tika pārtverta nemiernieku izšauta raķete.

«Ja blokāde turpināsies, mēs zinām, kādi mērķi var radīt lielākās sāpes un kā tos sasniegt,» uzrunā telekanālā «Al Masira» sacīja Huti.

Jemenā turpinās cīņa par varu starp Saūda Arābijas atbalstīto valdību un šiītu nemierniekiem, kas 2014.gada beigās ieņēma galvaspilsētu Sanu.

Saūda Arābijas koalīcija nedara pietiekami daudz, lai tās gaisa spēku operācijās Jemenā izvairītos no upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū, norāda kritiķi. Kopš intervences sākuma Jemenā nogalināti 8500 cilvēku.

Līdzšinējiem centieniem panākt Jemenas pilsoņkara apturēšanu sarunu ceļā nav bijis sekmju. Arī vairākas ANO atbalstītās miera sarunas beigušās bez panākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu