Laikraksts: Trampa kampaņas vadītājs bieži apmeklējis Krieviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

ASV uzņēmējs Pols Manaforts, kurš vairākus mēnešus vadīja Donalda Trampa vēlēšanu štābu, Krieviju un Ukrainu apmeklējis krietni biežāk, nekā uzskatīts agrāk, vēsta ASV tīmekļa izdevums «McClatchy DC».

Datus, kas iegūti no lidsabiedrības, izdevumam nodevis avots Ukrainas valdībā.

Pirms 2016.gadā stāties Trampa kampaņas vadībā, Manaforts lidojis uz Maskavu vismaz 18 reizes.

«Kā Krievijas un Ukrainas oligarhu un prokremlisko partiju konsultants viņš teju desmit gadu laikā bieži tikās ar Putina tuvākā loka cilvēkiem,» norāda «McClatchy DC».

Pēc Eiromaidana uzvaras Ukrainā Manaforts bija saistīts ar prokrievisko partiju «Ukrainas opozīcijas bloks».

Trampa bijušā padomnieka pārstāvis gan norādījis, ka Manaforts «nekad nav strādājis Krievijas valdības labā un nav slepeni vienojies ar viņiem, lai sabotētu 2016.gada prezidenta vēlēšanas».

Oktobrī īpašais ASV prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē «Krievijas pavedienu» Trampa vēlēšanu kampaņā, apsūdzēja Manafortu, ka viņš lobējis Ukrainas intereses, nereģistrējies kā ārvalstu aģents.

Manaforts 2016.gada jūnijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījuma ar Kremļa atbalstīto Ukrainas eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

Ziņu aģentūra AP vēstīja, ka pirms aptuveni desmit gadiem Manaforts pārstāvējis arī kādu krievu miljardieri ar mērķi sekmēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina intereses.

Manaforts iepriekš noliedza, ka būtu pastrādājis kādu noziegumu, darbojoties Ukrainā. Viņš uzsvēra, ka šie darījumi bijuši «pilnīgi atklāti un atbilstoši».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu