Ulmanis: Mēs pārāk aizraujamies ar vēlēšanu sindromiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

«Mēs pārāk aizraujamies ar vēlēšanu sindromiem. Visu lielāko politiķu runās vienmēr dominē - vai nu ir bijušas vēlēšanas, vai būs vēlēšanas.» Tā bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis apgalvoja «Rīga TV24» raidījumā «TOP5», komentējot to, vai viņš atbalstītu koalīcijas izveidošanos starp ZZS un «Saskaņu» nākamā gada vēlēšanās. «Es domāju - kad notiks vēlēšanas, tad arī runāsim un domāsim,» viņš piebilda.

Eksprezidents norādīja, ka pašreizējie politiķi pārlieku aizraujas ar vēlēšanām un nepievērš uzmanību svarīgākām lietām. «Visu lielāko politiķu runās vienmēr dominē – vai nu ir bijušas vēlēšanas, vai būs vēlēšanas. Iznāk tā, ka tie dabiskie procesi, kas notiek valstī un ekonomiskajā telpā un kultūrā, maz interesē,» sacīja Ulmanis.

Viņš uzskata, ka tas būtu jāmaina: «Man liekas, ka no tā mums vajadzētu mācīties, jo tomēr, ja Latvijai ir 100 gadi, tad vismaz kaut kādus secinājumus vajadzētu izdarīt.»

Ulmanis domā, ka par koalīcijām, tostarp iespējamu ZZS un «Saskaņas» koalīciju, domāt ir pāragri. «Es domāju - kad notiks vēlēšanas, tad arī runāsim un domāsim. Ar varu un kategoriskiem paziņojumiem – to es mīlēšu, to es nemīlēšu, to es izdzīšu ārā vai pieņemšu – tā nav politiķa cienīga runa. Lai partijas veidojas, attīstās,» raidījumā pauda bijušais prezidents.

Ulmanis arī kritizēja pašreizējo parlamenta ievēlēšanas sistēmu, kā lielākās problēmas minot deputātu un partiju skaitu. «Man liekas, ka Saeimas deputātu skaits ir par lielu tādai valstij kā Latvija,» sacīja Ulmanis. Viņš arī uzskata, ka būtu jārod veids, kā atbrīvoties no sīkpartijām, jo ir ievērojis, ka 5% barjera sīkpartiju problēmu nerisina. «100 gados latvieši vienmēr ir jūsmojuši par sīkpartijām. Uz 100 gadu jubileju jāpalīdz no šiem jautājumiem tikt vaļā. Tas būtu liels politisks ieguvums,» ir pārliecināts Ulmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu