Brauc uzmanīgi! Daudzviet apledojuši ceļi un Vidzemē bieza migla

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Agrā otrdienas rītā daudzviet Latvijā, sevišķi valsts rietumu un centrālajā daļā, autoceļus klāj apledojums jeb tā dēvētais «melnais ledus», liecina dati no uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Vietām valsts centrālajos un austrumu novados ir nelieli nokrišņi. Migla konstatēta galvenokārt Cēsu, Valmieras, Valkas un Rūjienas pusē, redzamība dažviet nepārsniedz 300 metru.

Šobrīd braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Valmieras šoseju no Stalbes līdz Strenčiem, pa Rīgas apvedceļu no Salaspils līdz Babītei, pa Daugavpils šoseju no Ogres līdz Lielvārdei, pa Bauskas un Jelgavas šosejām visa maršruta garumā, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, no Anneniekiem līdz Grobiņai un no Liepājas līdz Rucavai, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Kurzemē, Rīgas, Bauskas, Ludzas, Madonas, Ogres un Jelgavas apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 72 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu