«Charlie Hebdo» atkal saņem nāves draudus par skandalozu karikatūru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Franču satīras izdevums «Charlie Hebdo» saņēmis jaunus nāves draudus pēc tam, kad izdevumā publicēta karikatūra, kurā redzams pazīstams musulmaņu domātājs ar erekciju, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Kā vēstīts, džihādistu sarīkotajā apšaudē «Charlie Hebdo» redakcijā 2015. gada 7. janvārī tika nogalināti 12 cilvēki, tai skaitā žurnāla galvenais redaktors un karikatūristi. Džihādisti žurnālam uzbruka pēc pravieša Muhameda karikatūru publicēšanas.

Pagājušajā nedēļā «Charlie Hebdo» vāku rotāja karikatūra, kurā redzams šveiciešu akadēmiķis, Oksfordas profesors un Francijā pretrunīgi vērtētais islāma intelektuālis Tariks Ramadans, kurš apsūdzēts izvarošanā.

Ramadans uzskatāms par vienu no vadošajiem Eiropas musulmaņu domātājiem, un viņš ir pazīstams kā islāma modernizētas formas atbalstītājs.

Karikatūrā Ramadans attēlots ar milzīgu erekciju, sakot: «Es esmu islāma sestais pīlārs.»

Islāma pieci pīlāri ir pieci musulmaņu obligātie pienākumi – ticība, lūgšanas, labdarība, gavēņa ievērošana un svētceļojums uz Meku. Atsevišķi sunnītu musulmaņi uzskata, ka džihāds jeb svētās ciešanas, kam var būt vairākas nozīmes, ir islāma sestais pīlārs.

Satīras izdevuma vāku rotā arī uzraksts «Izvarošana. Tarika Ramadana aizstāvība».

«Charlie Hebdo» Ramadanu karikatūrā attēlojis pēc tam, kad izskanēja informācija, ka divas sievietes apsūdzējušas viņu izvarošanā.

55 gadus vecais Ramadans kategoriski noliedzis apsūdzības izvarošanā, norādot, ka šī esot viņa oponentu sarīkota melu kampaņa.

«Charlie Hebdo» redaktors Lorēns Suriso norāda, ka naida vēstules un nāves draudi izdevuma redakcijai kopš 2015. gada uzbrukuma tā īsti nekad neesot apstājušies.

Viņš piebilda, ka «Charlie Hebdo» redakcija izteiktos draudus vienmēr uztver ļoti nopietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu