Pēc neveiksmīgiem Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja meklējumiem uzdots paātrināt procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kopš jūnija beigām aizvien nav izdevies atrast piemērotu kandidātu Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja amatam, un patlaban labklājības ministrs Jānis Reirs (V) uzdevis potenciālos kandidātus meklēt Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāram Ingum Allikam, informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Viņš norādīja, ka pagaidām konkrēts termiņš, līdz kuram jaunais vadītājs jāatrod, nav noteikts. Vienlaikus Zariņš norādīja, ka ministrija nav ieinteresēta, ka šādai svarīgai institūcijai nav vadītāja, tāpēc VBTAI nākamais vadītājs tiks meklēts pēc iespējas ātrāk.

Zariņš skaidroja, ka labklājības ministrs Allikam uzdevis izvērtēt iespējamos kandidātus vispirms nozares profesionāļu vidū un pēc nepieciešamības arī valsts pārvaldes iekšienē.

LM pārstāvis piebilda, ka ministrija ir ieinteresēta, ka VBTAI vada spējīgs, zinošs un labs cilvēks.

Kā ziņots, pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā šā gada maijā atlūgumu iesniedza VBTAI vadītāja Ilona Kronberga. Šādu lēmumu viņa pieņēmusi saistībā ar izmaiņām privātajā dzīvē.

28.jūnijā Valsts kanceleja izsludināja konkursu uz vakanto amatu, bet tas beidzās bez rezultāta. Ministrijā iepriekš informēja, ka jauns konkurss netiek gatavots, jo notiekot sarunas ar iespējamajiem kandidātiem. Ja meklējumiem iekšienē tomēr nedos rezultātu, LM varētu sludināt atkārotu amata konkursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu