Steroīdi un potences uzlabotāji: latviešu trenera mazais bizness Īrijā

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Sporta zāles treneris Agris Bremšmits Īrijā stājies tiesas priekšā par steroīdu un potences uzlabošanas preparātu tirgošanu sociālajā tīklā «Facebook». Lai arī Bremšmits atzina vainu deviņus apsūdzības punktos par neatļautu tirgošanos ar vielām, kam nepieciešama ārsta recepte, viņam nepiesprieda cietumsodu, vēsta «The Independent».

Bremšmitam būs jāmaksā naudassods 5000 eiro, kā arī jāatlīdzina tiesas izdevumi 3500 eiro apmērā.

33 gadus vecais Bremšmits ir no Latvijas, taču dzīvo Dublinā.

Lietu pret treneri Dublinas apgabaltiesā ierosināja Īrijas medicīnas industrijas regulators HPRA. Organizācijā vērsās kāda 18 gadus veca jaunieša māte, kuras dēls bija iegādājies steroīdus no Bremšmita «Facebook» lapas «Steroids Ireland». Kārtojot dēla guļamistabu, viņa atrada šļirces.

HPRA inspektors Alans Smallens, izliekoties par pircēju, sazinājās ar Bremšmitu, kurš sarakstē atklāja pasta adresi, uz kuru nosūtīt naudu. Tā izrādījās Bremšmita darba vietas adrese.

«The Independent» ziņo, ka 2015.gada novembrī muitnieki esot pārtvēruši paku, kas no Bulgārijas ar pasta starpniecību sūtīta sporta zāles darbiniekam. Tajā atradās 190 pudelītes ar kontrolēto vielu un 1200 tabletes.

Pēc mēneša viņa māju pārmeklēja HPRA un policija. Tur tika atrastas vēl 200 tabletes un 37 pudelītes, kā arī pierādījumi, ka apsūdzētais vadīja steroīdu tirgošanas «Facebook» lapu, ko viņš pats arī atzina.

Bremšmits tiesā atzina, ka esot norādījis darba vietas adresi, jo neesot gribējis, lai sieva uzzina par viņa piepelnīšanās veidu.

«Facebook» lapā galvenokārt tika pārdoti steroīdi, taču pircējiem tika piedāvāti arī «Viagra» līdzīgi preparāti. To kopējā vērtība novērtēta uz 11 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu