ES sola 30 miljonu € palīdzību rohindžiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) solījusi piešķirt 30 miljonus eiro palīdzībai rohindžu bēgļiem. Palīdzībai atvēlētā nauda tiks izlietota, lai sagādātu bēgļiem ūdeni, pārtiku, nodrošinātu medicīnisko aprūpi, izglītību un citas svarīgākās lietas.

«Rohindži ir pelnījuši ne mazāk, kā visi citi cilvēki pasaulē. Viņi ir pelnījuši nākotni. Mums ir morālais pienākums dot šiem cilvēkiem cerību,» paziņoja Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības un krīžu kontroles komisārs Krists Stiljanids.

ES kopā ar Kuveitu Ženēvā noorganizējušas palīdzības konferenci rohindžiem.

Vardarbības dēļ no Mjanmas uz Bangladešu kopš augusta aizbēguši vairāk nekā 600 000 rohindžu, liecina ANO dati.

Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas, kad armija 25.augustā uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem Rakhainas štatā.

ANO izmeklētāji ir apstrīdējuši Mjanmas oficiālo versiju, ka drošības spēku operācijas sākās pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā augusta beigās. Minot pierādījumus, ANO ziņojumā, kas tika publiskots oktobra sākumā, secināts, ka šīs «tīrīšanas operācijas» sākušās jau augusta sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu