Vācu «Džeimsu Bondu» notiesā par nodokļu nemaksāšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Viens no Vācijas aktīvākajiem slepenajiem aģentiem, kuru mediji iesaukuši par vācu Džeimsu Bondu, ceturtdien notiesāts par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas 14 miljonu eiro apmērā.

77 gadus vecais Verners Mauss kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem bijis iesaistīts neskaitāmās slepenās operācijās, tostarp Atēnās aizturot tā sauktās Bādera-Meinhofas bandas locekli un piedaloties sarunās ar Libānas šiītu kustību «Hizbollah» par ķīlnieku atbrīvošanu.

Viņš piedalījies arī dimantu kontrabandistu, kramplaužu un narkotirgoņu notveršanā un darbojies ar neskaitāmiem segvārdiem.

Slepeno dienestu aprindās viņš zināms kā «cilvēks ar deviņiem pirkstiem», jo viņa kreisajai rokai trūkst viena pirksta.

Viņam tika piespriesti divi gadi nosacīti pēc tam, kad tiesa Bohumā, Vācijas rietumos, atzina viņu par vainīgu lielu naudas summu slēpšanu ārvalstu kontos, izmantojot pieņemtus vārdus.

Foto: AFP/Scanpix

Prokuratūra bija pieprasījusi sešu gadu un trīs mēnešu cietumsodu.

Galvenā prokurore Marija Luīze Ekermane Meiere norādīja, ka Mauss «ievērojami palielinājis savu bagātību, lai finansētu savus augstos dzīves standartus, kuros ietilpa zirgi un dārgas automašīnas».

Mausa advokāti vēlējās panākt attaisnošanu, norādot, ka viņa ārvalstu konti piederējuši starptautiskām organizācijām, kas finansējušas viņa slepeno darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu