EK par dalību kravas auto ražotāju kartelī Scania piemēro € 880 miljonu naudassodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) trešdien Vācijas autobūves koncernam «Volkswagen» piederošajam kravas automašīnu ražotājam «Scania» piemērojusi 880 miljonu eiro naudassodu, apsūdzot uzņēmumu cenu fiksēšanā un par izvairīšanos no stingrāku piesārņojuma noteikumu radītajām izmaksām.

«Scania» vienīgais līdz šim bija izvairījies no naudassoda saņemšanas vērienīgajā EK izmeklēšanā saistībā ar Eiropas kravas automašīnu ražotāju karteli, kurā pieci citi uzņēmumi jau atzinuši vainu un kopumā saņēmuši rekordlielu naudassodu trīs miljardu eiro apmērā.

«Šodien pieņemtais lēmums noslēdz mūsu izmeklēšanu saistībā ar karteli, kas pastāvējis 14 gadus,» norāda Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

«Daimler», DAF, «Iveco», MAN un «Volvo»/«Renault» naudassodi tika noteikti pērnā gada jūlijā.

«Tā vietā, lai vienotos par cenām, kravas automašīnu ražotājiem vajadzētu konkurēt vienam ar otru, tostarp attiecībā uz vides piesārņojumu mazināšanu,» uzsver Vestagere.

Izmeklēšana ir balstīta uz 2011.gadā veiktajām kratīšanām kravas automašīnu ražotāju mītnēs. Kratīšanas tika veiktas, pamatojoties uz netiešu norādi, kas saņemta no MAN.

Apsūdzības saistītas ar cenu saskaņošanu, kā arī ar kompāniju slepenu vienošanos atlikt un tad novirzīt uz klientiem piesārņojuma novēršanas tehnoloģijas izmaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu