Nomainījusies stratēģiski svarīgās KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušā nedēļā nomainījusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadība, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB, ievērojot likumu «Par valsts noslēpumu» un Ministru kabineta noteikumus «Valsts noslēpuma objektu saraksts», komentārus par izmaiņām birojā nesniedza, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka līdzšinējais nodaļas vadītājs Māris Andriksons izvēlējies karjeru turpināt zemākā - KNAB galvenā speciālista - amatā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunais nodaļas vadītājs KNAB jau strādā vairāk nekā desmit gadus un piedalījies vairāku skaļu noziegumu atklāšanā.

Saskaņā ar KNAB reglamentu šī nodaļa veic operatīvās un speciālās izmeklēšanas darbības, lai atklātu koruptīvus noziegumus. Nodaļa veic operatīvo un speciālo izmeklēšanas darbību rezultātā iegūtās informācijas apstrādi un analīzi. Tāpat šīs nodaļas darbinieki aiztur un konvojē aizdomās turētas vai apsūdzētas personas.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī, kad KNAB vadīja Jaroslavs Streļčenoks, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā tika iecelts Andriksons, kurš Operatīvo izstrāžu nodaļā strādāja no 2005.gada.

Toreiz uz Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju amatu šajā gadījumā konkurss netika rīkots, bet izmantota «iekšējā atlases procedūra - amata piedāvāšana».

Savulaik Operatīvo izstrāžu nodaļu vadīja Juris Jurašs, kurš tagad kļuvis par Rīgas domes deputātu (JKP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu