Latviešu meitene Īrijā izglābj slīkstošu puiku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no laikraksta

11 gadus vecā Īrijā dzīvojošā latviešu meitene Krista Valteris veikusi varoņdarbu - izglābusi sešgadīgu zēnu no noslīkšanas dīķī Talovas ciematā, ziņo vietējā avīze «The Nationalist».

Meitenei līdzās bija 12 gadus vecā draudzene Keiša Molonija, kura no dubļainā dīķa izglābtajam zēnam sniedza pirmo palīdzību, ko bija apguvusi airēšanas nodarbībās, vēsta portāls «Baltic-Ireland.ie».

Meitenes trešdien, 30.augustā, gāja garām nesakoptajā teritorijā esošajam dīķim.

Nebrīdinot pieaugušos, sešus gadus vecais zēns, viņa deviņus gadus vecais brālis un astoņgadīgais draugs bija sadomājuši nopeldēties dīķī. Dažu minūšu laikā jaunākais puika sāka slīkt.

«Viņš neko neredzēja, jo acīm priekšā bija dubļi, un viņš nevarēja ievilkt elpu. Viņš raudāja, sauca mammu un sāka grimt zem ūdens. Es ļoti nobijos, kad viņš pazuda zem ūdens un nevarēju viņu atrast. Tad es satvēru viņa roku,» drosmīgā Krista stāsta «The Nationalist» žurnālistiem.

Zēna vecāki pateicās meitenēm par viņu ātro reakciju. Meitenes viņus bija sastapušas netālu no dīķa dažas minūtes pirms puikas glābšanas, kad vecāki meklēja savas noklīdušās atvases.

Intervija ar Kristu publicēta «The Nationalist» 5.septembra numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu