No Mjanmas uz Bangladešu pārbēguši 123 000 rohindžu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš vardarbības uzliesmojuma Mjanmā 25.augustā uz Bangladešu aizbēguši 123 000 islāmticīgo rohindžu, otrdien paziņoja ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR. Kā pavēstīja aģentūras preses pārstāve, jaunākie skaitļi iegūti, palīdzības organizāciju darbiniekiem precīzāk uzskaitot cilvēkus bēgļu nometnēs.

Pirmdien UNHCR paziņoja, ka pār purvaino robežu uz Bangladešu bēguši 87 000 cilvēku.

Mjanmas rietumos notiekošajā vardarbībā, kas sākās 25.augustā pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā, nogalināti apmēram 400 cilvēku.

Vardarbība lielākoties bija vērsta pret musulmaņiem, bet tajā netika taupīti arī hinduisti, kas arī bija spiesti bēgt no savām mājām.

Mjanmā iedzīvotāju vairākums ir budisti, bet musulmaņi un hinduisti ir reliģiskas minoritātes.

Rohindžu liktenis piesaistījis pasaules uzmanību. Jo īpaši tas jūtams Čečenijā, kuras galvaspilsētā Groznijā pirmdien notika mītiņš Mjanmas musulmaņu rohindžu atbalstam.

Čečenijā izveidots «ekstrēms islāmisks režīms», kas draud Krievijai un visai pasaulei ar «pašnāvnieku armiju», pirmdien atzina viens no redzamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem Aleksejs Navaļnijs. Šādi politiķis komentēja Čečenijas galvaspilsētā Groznijā notikušo mītiņu, kurā reģiona līdera Ramzana Kadirova pārstāvis draudēja nosūtīt uz Mjanmu vairāku tūkstošu lielu armiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu