Kols rosina izveidot sadarbības grupu deputātiem līdz 40 gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Rihards Kols (VL-TB/LNNK) iesniegumā parlamenta Prezidijam informējis par plāniem veidot deputātu grupu, kurā būtu apvienoti deputāti līdz 40 gadiem ar misiju stiprināt jauno parlamentāriešu lomu Saeimā.

Kols skaidro, ka jaunākas paaudzes un jauniešu iesaistīšanās politiskajās norisēs un politikas veidošanā ir nozīmīgs aspekts demokrātijas stiprināšanā un tās ilgtspējas nodrošināšanā. Viņš norāda uz jautājumiem, kam ir īpaša ietekme uz iedzīvotājiem līdz 40 gadiem, tajā skaitā izglītības, nodarbinātības, pensiju sistēmas, nodokļu politikas un citās sfērās.

«Jaunā deputātu grupa būs starppartiju platforma, balstoties uz kopēju apziņu par nepieciešamību veidot uz Latvijas ilgtspēju un izaugsmi, nevis partiju nostāju vai ideoloģiju vērstu politiku,» norāda deputāts, skaidrojot, ka šāds solis ļautu veidot instrumentus un rīkus, ar kuriem nākamajām paaudzēm atvieglot ienākšanu politikā.

Grupas dibināšana plānota septembra otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu