«Charlie Hebdo» publicē šokējošu karikatūru (1)

TVNET/LETA/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Franču satīras izdevums «Charlie Hebdo» ar savu humoru atkal nonācis riskantā teritorijā, uz sava jaunākā numura vāka ASV viesuļvētras «Hārvijs» upurus attēlojot kā neonacistus.

«Dievs ir! Viņš noslīcinājis visus Teksasas neonacistus!» teikts «Charlie Hebdo» redaktora Lorēna «Risa» Suriso karikatūrā, kurā redzamas virs ūdens nacistu sveicienā paceltas rokas un Trešā Reiha karogi.

Nav pārsteigums, ka ceturtdien klajā nākušā žurnāla vāks izraisījis sašutuma vētru sociālajos tīklos, un īpaši asi pret satīras izdevumu vērsušies amerikāņi.

Pēdējās ASV prezidenta vēlēšanās Teksasā 52,6% vēlētāju nobalsoja par Donaldu Trampu, kurš augustā izraisīja plašu rezonansi ar to, ka pēc nekārtībām Virdžīnijas štata Šarlotsvilā vienādā mērā nosodīja kreisos un labējos ekstrēmistus.

«Charlie Hebdo» jaunā numura vāku tviterī nosodījuši kā žurnālisti un aktieri, tā politiķi.

ASV varasiestādes vēl ceturtdienas vakarā paziņoja, ka vētras «Hārvijs» rezultātā gājuši bojā vismaz 39 cilvēki.

Mediju ziņu virsrakstos nonāca arī 23.augusta «Charlie Hebdo» izdevuma vāks, kurā saistībā ar Katalonijas teroraktiem provokatīvi bija attēloti musulmaņi.

Karikatūrā bija redzami divi asins peļķēs guloši cilvēki, kuriem pārbraucis autofurgons. «Islāms - mūžīgā miera reliģija,» bija lasāms karikatūras tekstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu