Vairāku Latgales pašvaldību vadītāji lemj tomēr neizsludināt ārkārtas stāvokli lietavu dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Kārsavā notikušajā vairāku Latgales pašvaldību vadītāju un operatīvo dienestu pārstāvju tikšanās gaitā nolemts nerosināt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtas stāvokli lietavu radīto plūdu dēļ, pastāstīja Ciblas novada domes priekšsēdētājs Juris Dombrovskis.

Šāds lēmums visu bijušā Ludzas rajona pašvaldību - Ciblas, Ludzas, Kārsavas un Zilupes novadu vadītāju tikšanās gaitā pieņemts tādēļ, ka pašreizējā situācija tomēr nerada draudus cilvēku dzīvībai un pamazām sāk normalizēties.

Lietavu radītajos plūdos nopietni ir cietuši ceļi un sējumi, tādēļ līdzekļus plūdu seku likvidācijai plānots prasīt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Nākamnedēļ pirmdien Līvānus plāno apmeklēt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Tikšanās gaitā plānots pārrunāt arī plūdu radīto zaudējumu kompensācijas mehānismu.

Savukārt šodien zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) Latgales apmeklējuma gaitā plānots pārrunāt veidus, kā kompensēt dabas stihijas nodarītos zaudējumus zemniekiem.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdienas vakarā beigušās spēcīgās lietavas Latgalē un nokrišņu daudzums Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedzis 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nepieredzēti stipri lijis gan Rēzeknes apkaimē, gan plašākā teritorijā Latgalē. Mazāk spēcīgas lietavas skāra arī Sēliju un Vidzemes austrumu daļu.

Ziņas par nozīmīgiem plūdu postījumiem saņemtas no daudziem novadiem Latgalē, kā arī no Alūksnes novada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu