Diviem Spānijas teroraktos aizdomās turētajiem izvirza apsūdzību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tiesnesis Spānijā otrdien diviem vīriešiem, kas turēti aizdomās par pagājušās nedēļas teroraktu sarīkošanu, izvirzījis apsūdzību par piederību teroristu organizācijā un slepkavībā. Viens aizdomās turamais paturēts apcietinājumā, lai veiktu tālāku nopratināšanu, bet vēl viens atlaists, vēsta raidorganizācija «Euronews».

Apsūdzība uzrādīta Drisam Ukabiram un Muhamedam Huli Čamlalam, bet Salaha al Kariba nopratināšana tiks turpināta. Tiesnesis paziņoja, ka pierādījumi pret aizdomās turēto Muhamedu Ālu ir nepietiekami, tāpēc viņš jāatbrīvo.

Otrdienas tiesas sēdē tikai viens no četriem aizturētajiem atzina savu saistību ar teroraktiem Barselonā un Kambrilsā.

Tiesnesis veiks tālāku izmeklēšanu pret ceturto aizdomās turēto, lai izlemtu, vai viņu atbrīvot vai paturēt apcietinājumā, piebilda ziņu avots. Šī aizdomās turētā likteni tiesnesis izlems tuvāko triju dienu laikā.

Viens no aizdomās turamajiem atklāja, ka teroristi plānojuši vērienīgākus uzbrukumus slavenos Spānijas kultūras objektos, tai skaitā Svētās Ģimenes baznīcā. Teroristu plānus izjauca eksplozija mājā, kurā viņi gatavoja spridzekļus, ziņo raidorganizācija BBC.

Kā ziņots, pagājušo ceturtdien Katalonijas reģionā notika divi terorakti - viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

Atbildību par Barselonā un Kambrilsā sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Pēc šiem teroraktiem tika aizturēti četri aizdomās turētie. Tiek uzskatīts, ka pavisam teroristu šūniņā bija 12 cilvēki. Pārējie astoņi ir miruši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu