Teroristi Spānijā plānojuši lielāku uzbrukumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā nedēļā Katalonijā teroraktus sarīkojušās šūniņas biedrs Mohameds Huli Čemlals otrdien atzina tiesnesim, ka viņš un pārējie aizdomās turētie plānojuši lielāku uzbrukumu, pavēstīja avots tieslietu struktūrās.

Čemlals, kurš guva savainojums netīši izraisītā eksplozijā spridzekļu izgatavošanas darbnīcā, par to pastāstīja policijai un tiesnesim, kas viņu pratināja Madrides tiesā, sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Kā ziņots, ceturtdien Katalonijā notika divi terorakti - viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

Atbildību par Barselonā un Kambrilsā sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Kā svētdien pavēstīja Katalonijas policijas priekšnieks Žoseps Ļuiss Trapero, likumsargi atraduši 120 gāzes balonus mājā, kuru par bumbu izgatavošanas laboratoriju izmantojuši teroristi, kas sarīkoja uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā.

Gāzes baloni atrasti ēkā, kurā trešdien notika sprādziens, sacīja Trapero. Eksplozijā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

Policija uzskata, ka šis sprādziens izjaucis teroristu grupas plānus uzbrukumā Barselonā izmantot spridzināšanu, tāpēc viņi nolēmuši uzbrukumu veikt, ar automašīnu ietriecoties cilvēkos.

Kopā teroristu šūniņā bijuši vismaz 12 cilvēki, daudzi no tiem marokāņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu