Svinīgi noritējušas 10. Vislatvijas zirgu dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau desmito gadu pēc kārtas Jauno jātnieku sporta centrā, Inčukalnā, 19. un 20. augustā notika Vislatvijas zirgu dienas, ko organizē Jauno jātnieku skola.

Sestdien, 19. augustā, diena iesākās ar pajūgu braukšanas sacensībām, bija arī ātruma sacensības bērniem maskās ar ponijiem. Jātnieki sacentās šķēršļu pārvarēšanā (konkūrā), pārvarot tos uz ātrumu, jājot pa vienam un arī vienlaicīgi divi jātnieki, tērpušies atraktīvos tērpos. Starplaikos skatītājus priecēja poniju šovi un deju priekšnesumi. Tika dalīts dzimšanas dienas svētku kliņģeris no Jauno jātnieku skolas un skanēja muzikāli sveicieni no Inčukalna novada mūzikas skolas pūtēju orķestra.

Ātruma un veiklības sacensības - laukumā neparasti šķēršļi 100 cm augstumā. Uzvarētājs ir sportists, kurš veic distanci visātrākajā laikā bez soda punktiem. 1. vietu ieguva Edīte Vāgnere ar zirgu Lobijs, 2. vietā atstājot Gunu Vasiļevu ar zirgu Cartjē. 3. vietā Elīna Kalniņa ar zirgu Funny Grace.

Akumulācijas sacensības ar džokeri, kurās jātnieki sacentās, pārvarot 115 cm augstus šķēršļus ar pieaugošu grūtības pakāpi. 1. vietu ieguva Diāna Miķelsone ar zirgu Valets, 2. vietā atstājot Elīnu Kalniņu ar Funny Grace. 3. Vietā ierindojās Madara Kalve ar zirgu Laska.

Ātruma sacensības jātniekiem līdz 16 gadu vecumam maskās ar ponijiem jautras mūzikas pavadījumā, kur šķēršļu augstums bija 60 cm. 1. vietu izcīnīja Magdalēna Pildere ar poniju Cielaviņa. 2.vietā ierindojās Beatrise Kisiela ar poniju Eflekts, trešajā vietā atstājot Tīnu Dreimani ar poniju Arafat.

Stafete jātniekiem ar ponijiem un palīgiem. Komandā ir divi dalībnieki, no kuriem viens izpilda neparastu maršrutu ar zirgu, taču pēc tam abi komandas biedri veic kopīgi veic stafetes uzdevumus. Uzvar ātrākā un precīzākā komanda. 1. vietu ieguva Alberta Zeltiņa un Sendija Setkovska ar poniju Kakavius, savukārt 2. vietu ieguva Vanessa Samuševa un Tamāra Samuševa ar poniju Žirafis. Godalgotajā trešajā vietā ierindojās Magdalēna Pildere un Paula Pikāne ar poniju Cielaviņa.

Vienā no sacensību centrālajiem maršrutiem - Spēks un izveicība, kur jātniekam zirga mugurā jāpārvar šķēršļu josla, kas novietota taisnā līnijā, sīvā cīņā, pārvarot 170 cm augustu šķērsli, uzvarēja Andris Vārna ar zirgu D.Fradin no sporta kluba Quattro, aiz sevis atstājot Gunu Vasiļevu ar zirgu Kristāls no Jauno jātnieku skolas. Trešajā vietā Ģirts Bricis ar zirgu Dunau no RJSK Sport de Lux.

Dienas noslēgumā RIDE&DRIVE, kas ir nenopietnākais maršruts visās sacensībās, kur startē divi pāri vienlaicīgi, interesantos tērpos. Viens no pāru dalībniekiem noteiktu maršrutu veic zirga mugurā, startējot uz ātrumu un precizitāti. Otrs maršrutu veic, braucot ar traktoru un startējot uz ātrumu. Sīva cīņā, pateicoties gudrai taktikai, 1. vietu ieguva Rihards Brīnums un Jānis Žagata ar zirgu Timpex Canyon. 2. vietu ieguva Annija Elīza Stabiņa un Zintis Stabiņš ar zirgu Štormas, 3. vietā atstājot Mariju Japiņu un Marinu Žagatu ar zirgu Gerda.

Svētdien 20. augustā, jātnieki sacentās šķēršļu pārvarēšanā, pēc kuras skatītājus priecēja iejāde. Iejāde ir graciozākā jāšanas sporta disciplīna, kas, no malas skatoties, izskatās pēc elegantas dejas. Tā prasa lielu darbu, pacietību un mērķtiecību. Starplaikos paraugdemonstrējumus sniedza «Zirgu skola», skatītājus priecēja poniju parāde, vienradžu figurālās jāšanas priekšnesumi no ponijs.lv, kā arī bija voltižēšana. Voltižēšana ir jāšanas disciplīna, kurā tiek apvienoti dinamiski un statiski ģimnastikas elementi, kas tiek izpildīti uz kustībā esoša zirga.

Maršruts konkūrā ar šķēršļu pārvarēšanu 110 cm. 1. Vietu ieguva Elīna Kalniņa ar zirgu Funny Grace, 2. vietā atstājot Anci Annu Katkovsku ar zirgu Falko. 3. vieta Sofijai Balabkai ar Carleone.

Maršrutā Ideāls laiks, kurā šķēršļa augstums ir 60 cm un piedalās jātnieki līdz 16 gadu vecumam ar ponijiem, uzvarēja Anna Greitāne ar poniju Armastus, otrajā vietā atstājot Elizebeti Maiju Liepu ar poniju Avarars. Trešajā vietā Tīna Dreimane ar poniju Arafats. Visas jaunās dāmas no JJSK Meždruvas.

Ideālais laiks - sacensībās, kurās piedalījās jātnieki no 25 gadu vecuma – zirgaudzētāji, zirgkopēji, treneri, tiesneši, grūmi, pajūgu braukšanas un iejādes sportisti, veterinārārsti, un citi jātnieki, kuri nekad/vismaz 5 gadus nav piedalījušies ieskaites sacensībās šķēršļu pārvarēšanā. Šogad uzvarēja Pāvels Bodaņenko ar zirgu Consers. Otrā vietā Elīna Greņēvica ar zirgu Ak-Vo. Trešajā vietā maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons ar zirgu La Valetta. Priecājamies, ka 5. vietā Jauno jātnieku skolas treneris Andris Buklovskis ar zirgu Avalanšs.

Maršruts Spēks un izveicība ir augstlēkšanas sacensības ponijiem 4 šķēršļu joslā. Zirgu dienās šis maršruts ir organizēts pirmoreiz, tas guva lielu atsaucību un skatītājiem sagādāja azarta un aizrautības pilnus mirkļus. I grupas poniju konkurencē uzvarēja Līva Dreimane ar poniju Black Velvet, pārvarot 115 cm. Savukārt poniji, kas ir augumā lielāki, pārvarēja zemāku augstumu nekā Līva Dreimane, kas ar augumā mazāku poniju pārvarēja augstāku šķērsli. II grupas poniju konkurencē, pārvarot 110 cm augstumu, uzvarēja Magdalēna Pildere ar Cielaviņu, otrā vietā aiz sevis atstājot Annu Greitāni ar Armastus.

Iejādes sacensības. Iejādē zirgs, jātnieka vadīts, noteiktās vietās laukumā izpilda noteiktus elementus. To vērtē sacensību tiesneši, par katru izpildīto elementu piešķirot atzīmes. Šīs ir sacensības kjūrā jeb brīvās izvēles programmā, kurā jātnieki paši sastāda savu shēmu un startē īpaši izvēlētas mūzikas pavadībā. 1. vietu ieguva Aleksandra Panovska ar zirgu Easter. 2. vietā Elza Zaķe A Splash of Class. 3. vietā Marina Žagata ar zirgu Basnja. Iejāde. Kjūrs III shēmas līmenī pāros. Shēmā startē divi jātnieki un divi zirgi, kuri vienlaicīgi izpilda vienādus elementus. 1. vietā Aija Patmalniece ar zirgu Monte Kristo un Linda Josta ar zirgu Dežavu. 2. vietā Elza Zaķe ar zirgu A Splach of Class un Gita Zaķe ar Coco Chanel. 3. vietā Gundega Krīgere ar zirgu Bolero DEL un Nora Nukša ar zirgu Don Rasson.

Pajūgu braukšanas sacensībās zirgu konkurencē 1. vietu ieguva Anita Tašiņa un Zigmunds Tašiņš ar zirgu Sultāns. 2. vieta Dacei Stūrei un Kārlim Stūrim ar zirgu Callija. 3. vieta Zanei Krūmiņai un Eduardam Krūmiņam. Poniju konkurencē pajūgu braukšanas sacensībās 1. un 2. vieta Renātei Spriģei un Dzintrai Blūmai ar ponijiem Mikiju un Bubi, 3. vietā atstājot Zigmundu Tašiņu un Sintiju Pučkovu ar poniju Domingo.

Dāmu un Kungu kausā, kas ir ātruma sacensības krāšņos tērpos, pārvarot 120 cm augstus šķēršļus, piedalījās tikai dāmas, kuras bija greznās blūzēs un kleitās. 1. vietu izcīnīja Laila Bergsone ar zirgu Carē, 2. vietā palika Krista Kliesmete ar Carison 102, 3. vietā atstājot Lailu Bersoni, kas startēja jau ar citu zirgu vārdā Elima.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu