Spānijas teroraktu upuri: septiņgadīgs puika un vīrietis kāzu gadadienas ceļojumā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Memoriālā Barselonas centrā cilvēki nolikuši neskaitāmas sveces un ziedus, tādējādi pieminot nežēlīgā terorakta upurus. Barselonā izdzisa 13 cilvēku dzīvības, kamēr Kambrilsas kūrortā nomira vēl viens cilvēks. Upuru vidū bija septiņgadīgais Džulians Kadmans no Austrālijas, ko ģimene atcerēsies kā «enerģisku, asprātīgu un nebēdnīgu» puiku, vēsta raidorganizācija CNN.

Zēna 43 gadus vecā māte uzbrukumā tika ievainota un nogādāta slimnīcā. Pirms samaņas zaudēšanas viņa slimnīcas darbiniekiem pateica, ka zēns esot bijis ar viņu, norādīja bez vēsts pazudušo cilvēku meklēšanas organizācijas «SOS Desaparecidos» koordinators Fransisko Himeness. Taču dažas dienas vēlāk zēna vārds tika nosaukts starp bojāgājušajiem.

«Džulians bija mīlēts un lolots mūsu ģimenes loceklis,» teikts puikas radinieku paziņojumā. «Esam pateicīgi, ka viņš bija mūsu dzīvēs, un mēs atcerēsimies viņa smaidus un glabāsim viņa piemiņu savās sirdīs.»

Ceturtdien bojā gāja arī 43 gadus vecais amerikānis Džareds Takers, kurš Barselonā svinēja pirmo kāzu gadadienu ar sievu Heidiju Nunesu. Pēc dzērieniem kafejnīcas terasē pāris devās pastaigā pa Ramblas bulvāri. Takers aizgāja sameklēt labierīcības, kad tūristu pārpildītajā ielā sākās haoss. Nākamajā dienā Nunesa saņēma ziņu no ASV konsulāta ar lūgumu identificēt mirstīgās atliekas.

«Džaredam bija vismagnētiskākā personība,» Nunesa sacīja televīzijas kanālam KGO. «Viņš ir jautrs, un gribas būt viņam līdzās. Cilvēki viņu mīl. Viņš atdotu pēdējo kreklu, kas mugurā, un alus glāzi, kas rokās. Viņš savu draugu dēļ darītu visu.»

«Es nezinu, kādas ir manas sajūtas,» norāda bojāgājušā tēvs Dens Takers. «Neesmu pat tik dusmīgs, cik vienkārši nespēju to saprast. Mana sieva ir šokā.»

Terora akts tika sarīkots dzīvīgā Barselonas rajonā, ko iecienījuši tūristi. Bojāgājušie un cietušie bija no 34 dažādām valstīm.

Upuru vidū bija itālis Bruno Gulota. Uzbrukuma brīdī Gulota gāja pa tūristu pārpildīto ielu, pie rokas turot piecus gadus veco dēlēnu. Viņam aiz muguras sekoja dzīvesbiedre Martina ar septiņus mēnešus veco zīdaini. Martina sagrāba piecus gadus veco Alesandro un ar abiem bērniem aizbēga drošībā. Gulota nomira notikuma vietā.

Kolēģi Gulotas darbavietas mājaslapā izteica līdzjūtību vīrieša bērniem - piecus gadus vecajam dēlam, kurš «gatavojas sākumskolai ar apziņu, ka viņa dzīve un ģimene vairs nekad nebūs tāda kā agrāk», un meitai, kura «nekad nepazīs savu tēti».

Traģēdija prasīja arī 74 gadus vecas portugālietes un viņas 20 gadus vecās mazmeitas dzīvības. «Viņas ieradās, iekārtojās, sazinājās ar ģimeni un devās īsā pastaigā,» par brīžiem pirms uzbrukuma sacīja Portugāles amatpersonas. Vecmāmiņa pēc dažām dienām būtu svinējusi 75. dzimšanas dienu.

Beļģijas pilsētas Tongerenas amatpersonas paziņojušas, ka Barselonā mirusi tās iedzīvotāja Elke Vanbokrika. Tongerenā izveidots memoriāls Vanbokrikas un pārējo bojāgājušo piemiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu