Ašeradens: «Vienotībai» ir labs pamats būt ievēlētai nākamajā Saeimā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

«Vienotībai» ir labs pamats būt ievēlētai nākamajā Saeimā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» teica jaunievēlētais partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens pauda, ka partijai ir ļoti laba valde un komanda kopumā. Kongresā esot iezīmējusies arī samērā skaidra politiskā karte, kurp partijai jāvirzās.

Politiķis minēja, ka lielākie intriganti ir aizgājuši vai arī pieteikuši savu aiziešanu no partijas. Konkrētas personas gan viņš nenosauca.

Viņam esot zināms, ka politiķe Solvita Āboltiņa (V) līdz rudens sesijas beigām pametīs Saeimas frakcijas vadītājas amatu. Esot diezgan skaidrs gan laiks, gan procedūra, kā tas notiks. Viņš minēja, ka uz kādu laiku sadarbības koordinēšanu starp valdi un frakciju uzņemsies parlamentārietis Ainars Latkovskis. Par to gan lēmums vēl jāpieņem valdes sēdē.

Vaicāts par partijas finanšu situāciju, Ašeradens teica, ka arī šis jautājums tiks skatīts tuvākajā partijas valdes sēdē. «Situācija nav viennozīmīga. Partija ir zaudējusi valsts [finansiālo] atbalstu [..], bet ir pietiekams biedru atbalsts, lai tā varētu funkcionēt,» viņš teica.

Politiķis arī nosauca trīs svarīgākos partijas tuvākā laika uzdevumus. Pirmkārt, jāizvērtē, kur «Vienotība» ir kļūdījusies, lai to vairs nepieļautu, teica Ašeradens. Otrkārt, visiem kopā jāstrādā pie jaunās partijas vīzijas, kas kongresā skaidri iezīmējas. Visbeidzot ir jādiskutē par iespējamiem sadarbības modeļiem un jāvirzās uz vēlēšanām, uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, partijas «Vienotība» kongresā sestdien tās valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Ašeradens, kā arī ievēlēts jauns valdes sastāvs un domes vadība uz nākamajiem diviem gadiem.

Par partijas domes priekšsēdētāju ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, bet viņa vietnieci - Jaunatnes organizācijas pārstāve Santa Zarāne.

Partijas valdē ievēlēti Cēsu novada priekšsēdis Jānis Rozenbergs, Rīgas domes deputātu frakcijas referents Edgars Ikstens, bijusī premjerministre Laimdota Straujuma, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks, labklājības ministrs Jānis Reirs, Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Salaspils mērs Raimonds Čudars, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, gastroentorolgs un politiķis Hosams Abu Meri, «Vienotība» Rīgas domes deputātu frakcijas referents Edmunds Jurēvics un deputāts Uģis Rotbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu