Nav ziņu, ka uzbrukumā Barselonā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagaidām nav ziņu, ka teroristu uzbrukumā Barselonā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM aicina tūristus no Latvijas, kuri atrodas Barselonā, paziņot tuviniekiem, ka viņi ir drošībā.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt Latvijas vēstniecībai Spānijā pa tālruni +34 91 369 13 62 vai konsulārajam dežurantam Rīgā pa tālruni +371 26 33 77 11, vai arī rakstīt uz e-pastu «palidziba@mfa.gov.lv».

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā ir izteicis nosodījumu par uzbrukumu, kā arī izteicis līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un cietušajiem, vēlot viņiem drīzu atveseļošanos.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināts viens cilvēks un 32 ievainoti, paziņojusi Katalonijas policija. Policija apstiprināja, ka viens cilvēks gājis bojā, bet 32 ievainoti, no tiem desmit nopietni.

Iepriekš vietējie mediji ziņoja par vismaz 13 bojāgājušajiem.

Kā pavēstīja Katalonijas policija, notikušais ir terorakts. Mikroautobuss uzbraucis uz ietves, notriecot daudzus cilvēkus.

Laikraksts «El Pais» ziņo, ka mikroautobuss notriecis desmitiem cilvēku un tā vadītājs pēc tam skriešus aizbēdzis.

Kā paziņoja avots policijā, likumsargi bārā ielenkuši personu, kas tiek turēta aizdomās par mikroautobusa ietriekšanu cilvēkos.

«Viens no uzbrucējiem ir ielenkts bārā,» sacīja avots, piebilstot, ka policija saistībā ar uzbrukumu meklē kopumā divus aizdomās turamos.

Avārijas vieta norobežota un tur ieradusies liels skaits ātrās palīdzības un policijas mašīnu, kā arī ar šaujamieročiem bruņoti policisti.

Policisti no notikuma vietas bēgošajiem pūļiem pa skaļruņiem ziņojuši, ka viņiem ir darīšana ar «terorista uzbrukumu».

Policija brīdina cilvēkus izvairīties no Katalonijas laukuma rajona, un varasiestādes likušas slēgt tuvējās dzelzceļa un metro stacijas, kā arī veikalus.

Ramblas iela ir viena no populārākajām Barselonas vietām, kas parasti ir tūristu pārpildīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu