Uzbrukumos ANO bāzēm Mali nogalināti deviņi cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzbrukumos divām ANO miera uzturētāju bāzēm Mali otrdienas rītā nogalināti deviņi cilvēki, tostarp viens miera uzturētājs.

Miera uzturētājs un Mali karavīrs tika nogalināts acīmredzami džihādistu sarīkotā uzbrukumā bāzei Duencā, kas atrodas valsts vidienē, pavēstīja ANO starptautiskā Mali stabilizācijas misija (MINUSMA).

Vēl viens miera uzturētājs uzbrukumā ievainots.

Pēc pāris stundām seši ar šaujamieročiem un granātām bruņoti kaujinieki ar automašīnu piebraukuši pie bāzes Timbuktu, Mali ziemeļrietumos, paziņoja ANO.

Uzbrucēji atklāja uguni uz Mali apsargiem, piecus no tiem nogalinot. Nogalināts arī viens policists un civilais līgumdarbinieks, kura pavalstniecība netiek atklāta.

Šajā uzbrukumā ievainoti seši ANO miera uzturētāji un viens vietējais apsargs.

Uzbrukumā bāzei Duencā gājuši bojā divi džihādisti, bet Timbuktu - vēl seši.

MINUSMA misijā Mali piedalās aptuveni 12 000 miera uzturētāju. Ar ANO mandātu Mali atrodas arī Francijas kontingents, kurā ir 4000 vīru.

2012.gadā Mali ziemeļdaļu savā kontrolē sagrāba ar starptautisko teroristisko grupējumu «Al Qaeda» saistīti islāmistu kaujinieki.

Lai gan 2013.gada janvārī Francijas vadītas militāras operācijas rezultātā islāmistu spēki tika sakauti, Mali tuksnešainajos ziemeļu apgabalos islāma ekstrēmisti turpina uzbrukumus gan civilistiem, gan drošības spēkiem.

Kopš 2015.gada islāmistu uzbrukumi pārsviedušies arī uz valsts vidieni un dienvidiem. Tie sākuši ietekmēt arī kaimiņos esošo Nigēru un Burkinafaso.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu