Burkinafaso uzbrukumā turku restorānam nogalināti 18 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu svētdienas vakarā noticis, domājams, džihādistu sarīkots uzbrukums turku restorānam, kurā nogalināti 18 cilvēki un vēl vairāki desmiti ievainoti, paziņojusi valdība.

(Papildināta ziņa.)

Ir pretrunīgas ziņas par uzbrucēju skaitu. Pēc dažu liecinieku teiktā, apmēram deviņos vakarā pie restorāna «Aziz Istanbul» ar motociklu piebraukuši divi ar Kalašņikova automātiem bruņoti vīrieši, kuri atklājuši uguni uz apmeklētājiem, kas sēdējuši pie galdiņiem restorāna terasē. Pēc tam viņi iegājuši restorānā un turpinājuši šaut abos restorāna stāvos. savukārt kāds oficiants teicis, ka uzbrucēji bijuši trīs un viņi atbraukuši apvidus automašīnā.

Ieradusies specvienība, kas iegājusi restorānā, un apšaude turpinājusies līdz pieciem rītā, tās gaitā uzbrucēji sagrābuši vairākus ķīlniekus, kas tagad visi ir atbrīvoti. Komunikāciju ministrs Remī Dandžinū sacīja, ka nogalināti divi uzbrucēji, taču atzina, ka drošu ziņu par kopējo uzbrucēju skaitu nav..

Amatpersonas paziņojušas, ka nogalināti septiņu valstu pilsoņi, taču konkrētu informāciju par upuru valstspiederību nav sniegušas. Pēc neoficiālas informācijas, starp nogalinātajiem ir viens Francijas un viens Turcijas pilsonis.

Par uzbrukumu neviens grupējums atbildību nav uzņēmies.

Burkinafaso pēdējos gados piedzīvojusi uzbrukumu vilni. 2016.gadā džihādisti uzbrukumā viesnīcai un restorānam Vagadugu, kas atrodas netālu no restorāna «Aziz Istanbul», nogalināja 30 cilvēkus, tostarp ārvalstu tūristus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu