Kā tika uzlauzts Tesla Model S?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pētnieki no uzņēmuma Keen Lab sarīkoja sanāksmi ar nosaukumu «Free-Fall: Hacking Tesla from Wireless to CAN Bus» (tiešā tulkojumā - «Brīvais kritiens: Tesla uzlaušana no bezvadu savienojuma līdz kontrolleru tīkla kopnei»), kurā vispārīgi pastāstīja, kā tika uzlauzts Tesla Model S. Uzņēmums Tesla uzzināja par šo ievainojamību no Keen Lab 2016. gada beigās.

Katru, kas atrodas automobilī, vajadzētu krietni mulsināt faktam, ka nepiederoša persona var attālināti vadīt šo automobili. To parādīja jau «džipu uzlauzēji», un kopš tā laika ražotāji vairs neatstāj tādus caurumus bez uzmanības. 10 dienu laikā Tåsla paspēja novērst ievainojamības, par kurām tam paziņoja no Keen Lab, taču Keen Lab komanda neapstājās pie sasniegtā: savas prezentācijas laikā gadskārtējā hakeru konferencē Lasvegasā Seņs Nie, Lins Liu un Juefens Du par pārsteigumu visiem no skatuves paziņoja par Tesla Model X ievainojamībām.

Viņi pastāstīja, ka strādāja kopā ar Tesla pie šo ievainojamību novēršanas, bet neatklāja, kā viņiem izdevās uzlauzt automobili. Par pierādījumu, ka uzlaušana tomēr ir notikusi, viņi parādīja videoklipu, kurā hakeri attālināti uzlauž braucošu automobili un cita starpā attālināti atver tā durvis un bagāžnieku, kā arī visvisādi mirkšķina ar lukturiem.

Tiem, kas seko līdzi Tesla jaunumiem, sen ir zināms, ka uzņēmums ļoti nopietni izturas pret drošības problēmām. Pirms tam jūlijā uzņēmuma Tesla vadītājs Īlons Masks norādīja, ka autonomo automobiļu parka uzlaušana ir vienas no viņa lielākajām bailēm.

Protams, uzlauzt var ne tikai Tesla automobiļus. Vispārējā tendence palielināt elektronisko komponentu skaitu un pastāvīgo piekļuvi internetam paver hakeriem plašas iespējas attālināti uzlauzt automobiļus. Mūsdienās izstrādājot jaunus automobiļus, galīgi nevar neņemt vērā drošību, bet ar to labā veidā ir jānodarbojas speciālistiem. Informācijas drošības speciālistiem.

Kaspersky Lab ārkārtīgi nopietni izturas pret automobiļu drošības jautājumiem. Uzņēmums sadarbojas ar automobiļu detaļu piegādātājiem un instalē autodaļās drošo operētājsistēmu KasperskyOS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu