Lībijas krasta apsardze pārtvērusi 137 imigrantus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMILIO MORENATTI / TT NYHETSBYRÅN

Lībijas krasta apsardze svētdien Vidusjūrā pārtvērusi 137 nelegālos imigrantus, ieskaitot piecas sievietes un trīs bērnus, kas bijuši ceļā uz Eiropu, pavēstīja migrācijas dienesta amatpersona.

«Krasta apsardze veiksmīgi izglāba 137 migrantus un tad nodeva viņus mums,» Tripolē pavēstīja nelegālās migrācijas apkarošanas dienesta vadītājs Amine al Busefi.

Vairāku Āfrikas valstu imigranti braukuši piepūšamā laivā un pārtverti 40 kilometrus uz ziemeļiem no Sajadas ciema, kas atrodas uz rietumiem no Tripoles, sacīja flotes pārstāvis sakariem ar presi ģenerālis Ajubs Kasems.

Imigranti nogādāti flotes bāzē Tripolē, kur Lībijas varasiestādes viņus apgādājušas ar pārtiku un ūdeni. Imigrantiem tur arī sniegta medicīniskā aprūpe.

Tad viņi pārvesti uz Tadžuras priekšpilsētu, Tripoles austrumos, kur nodoti nelegālās imigrācijas apkarošanas pārvaldei.

No Lībijas Itālijā kopš 2014.gada sākuma ieradušies aptuveni 600 000 nelegālo imigrantu, pārsvarā tie ir afrikāņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu