Varētu nepietikt balsu, lai parlamentārās izmeklēšanas vadībā Sudrabu nomainītu ar Judinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaidāmajam rosinājumam «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju Ingunu Sudrabu (NSL) nomainīt ar «Vienotības» frakcijas deputātu Andreju Judinu provizoriski varētu nepietikt balsu, liecina aģentūras LETA veiktā komisijas vairāku deputātu aptauja.

Deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA pastāstīja, ka 8.augusta sēdē rosinās balsot par Sudrabas atcelšanu no priekšsēdētājas amata. Ja šāds lēmums tiks pieņemts, politiķis aicinās par jauno priekšsēdētāju apstiprināt Judinu.

Jansons iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka gan viņš, gan viņa pārstāvētā nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK uzskata, ka Sudraba kā persona, kas ir minēta «oligarhu sarunās», atrodas interešu konfliktā un tāpēc nevar vadīt komisiju.

Savukārt pats Judins aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka viņam nebūtu grūti kandidēt vēlreiz, taču esot jautājums, vai tam ir jēga situācijā, kad Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji esot pauduši, ka neatbalstīs politiķa iecelšanu šajā amatā. Viņš norādīja, ka vairāk nepieciešams koncentrēties uz paša darba darīšanu, ko ļaujot arī viņa pašreizējais statuss kā komisijas deputātam.

Parlamentārietis Ainārs Mežulis (ZZS) sacīja, ka neplāno mainīt savu iepriekšējo lēmumu atbalstīt pašreizējo komisijas vadītāju un balsotu pret rosinājumu par Sudrabas atcelšanu. Viņš uzsvēra, ka Sudraba nav piedalījusies šajās sarunās un šis amats ir iespēja politiķei ar savu rīcību parādīt, ka viņai veltītie pārmetumi nav pamatoti. Mežulis pozitīvi novērtēja to, ka Sudraba ir ļoti aktīvi sākusi darboties komisijas vadītājas amatā.

Arī deputāts Igors Pimenovs (S) pauda, ka neatbalstīs šādu priekšlikumu un balsotu pret. Viņš ir pārliecināts, ka Sudraba ir tieši tā persona, kas «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas laikā var tikt līdz skaidrībai, ka nodrošināt objektīvu un izsmeļošu analīzi notikumiem. Pimenovs arī norādīja, ka jautājumā par komisijas vadību redz pārspīlējumus un konjuktūras spēles «par labu šaurām interesēm».

Parlamentārietis Mārtiņš Šics (LRA) norādīja, ka viņam nopietni jāpārdomā, kā rīkoties, ja tiks izteikts šāds rosinājums. Reizē politiķis pauda, ka nevēlētos paust atbalstu nedz Sudrabai, nedz Judinam. Tāpat Šicu uztrauktu virzīšanās uz obstrukciju, kas nozīmētu komisijas darba kavēšanos.

Iepriekš vaicāta, vai viņai nav bažu par savu vietu priekšsēdētājas amatā, Sudraba aģentūrai LETA atbildēja, ka turpina strādāt pie komisijas darba organizēšanas. Gadījumā, ja partijas vienotos ievēlēt citu vadītāju, politiķe ir gatava strādāt arī kā komisijas locekle.

Kā ziņots, iepriekš Judins un Sudraba kandidēja uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja amatu, taču vairākums atbalstīja Sudrabu.

Jau vēstīts, ka pēc Sudrabas apstiprināšanas komisijas vadītājas amatā ir izskanējušas arī bažas par politiķes spēju objektīvi vadīt izmeklēšanu, ņemot vērā, ka «oligarhu sarunās» tiek pieminēta arī viņa. Pati Sudraba gan norāda, ka šos izteikumus pauž tie, kuriem ir bail no parlamentārās izmeklēšanas gaidāmajiem rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu