Maizīti apzadzis rūdīts zaglis; dators atdots īpašniekam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts policija ir identificējusi un jūnijā aizturējusi vīrieti, kurš maija sākumā apzadzis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša dzīvokli, vēsta «Latvijas Avīze». Likumsargiem izdevies atrast arī nozagto datoru un atdot to īpašniekam. Tajā nav bijis klasificētas informācijas.

Par šo zādzību aizturēts 1979.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantisko noziegumu veikšanu. 8.jūnijā tiesa vīrietim kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu. Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību, kas veikta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez konfiskācijas.

Jau ziņots, ka Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā maijā notikusi ielaušanās un zagļi nozaguši datoru, kurā neesot atradusies klasificēta informācija. Maizītim ticis nozagts viņa privātais dators un paņemti vēl pāris nebūtiski priekšmeti.

Maizītis Latvijas televīzijas raidījumam «Panorāma» apliecinājis, ka datorā atradušies viņam piederošie «intelektuālā īpašuma raksti, ko esmu rakstījis kā pētnieks universitātē».

Arī Maizīša priekštecis - Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti trīs vīrieši.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu