Šics par Sudrabu balsojis, jo politiķes pieminēšana «oligarhu sarunās» nepierāda viņas vainu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Reģionu apvienības politiķis Mārtiņš Šics deputāti Ingunu Sudrabu (NSL) «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā atbalstījis, jo uzskata, ka politiķes pieminēšana «Rīdzenes sarunās» nepierāda viņas vainu.

Šics portālam TVNET skaidroja, ka par Sudrabu «Rīdzenes sarunās» tiek runāts tikai iespējamības formā - proti, politiķe nav vainīga, ka viņa tiek apspriesta. «Sarunas par dažādām kandidatūrām politikā notiek bieži,» viņš piebilda.

Otra komisijas vadītāja Andreja Judina darbība Šicam izsaukusi šaubas. «Judins visu laiku bijis pie izmeklēšanas iespējas. Tāpat viņš arī bija cilvēks, kurš atteicās atbalstīt [zemkopības ministra Jāņa] Dūklava demisijas pieprasījumu,» stāstīja LRA deputāts.

Šicam nav saprotama arī no «Vienotības» atšķēlušos politiķu uzticība Solvitai Āboltiņai, kura politikā tiekot raksturota kā «ļaunuma sakne». «Viņi attālinās no partijas, bet turpina atbalstīt Āboltiņu. Man ir šaubas, vai tur nav kādas iekšējās spēles,» skaidroja politiķis.

Sudraba, viņaprāt, būs laba komisijas vadītāja. Šicam simpatizē, ka viņa astoņus gadus bija valsts kontroliere un pēc tam nepievienojās nevienam politiskajam spēkam, izveidojot savu partiju. «Viņa ir ļoti darbaspējīga un gribēs sevi pierādīt daudz vairāk kā teicamniece. Uzskatu, ka mandāti ir jāpierāda ar darbiem,» stāstīja Šics.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien apstiprināja «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu, un tajā darbosies Andrejs Judins, Mārtiņš Šics (LRA), Igors Pimenovs (S), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Sudraba un Ainārs Mežulis (ZZS).

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās oligarhu sarunās, nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Vēlāk Sudraba tika ievēlēta par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju. Viņu šajā amatā atbalstīja arī LRA deputāts Mārtiņš Šics. Uz šo amatu kandidēja arī Judins. Viņu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - kopumā četri parlamentārieši.

Šica lēmums atbalstīt Sudrabu bija arī viens no iemesliem, lai politiķis Mārtiņš Bondars atstātu LRA vadītāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu