Zviedrijā datu noplūdes dēļ pārkārto valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Konfidenciālu datu noplūdes skandāla rezultātā no Zviedrijas valdības aizies divi ministri, ceturtdien paziņoja premjerministrs Stēfans Levēns.

Pēc paša lūguma atkāpsies iekšlietu ministrs Anderss Igemans, kurš zinājis par datu noplūdi, bet nav par to informējis premjeru, kā arī aizies infrastruktūras ministre Anna Jūhansone.

Ministri amatu atstās, reaģējot uz opozīcijas bloka «Alianse» izteikto neuzticību trim ministriem.

«Alianse» paziņoja, ka aizsardzības ministrs Pēters Hultkvists, Igemans un Jūhansone nav pildījuši savus pienākumus, kad transporta datu noplūde padarīja ārvalstu IT darbiniekiem pieejamu augstākās slepenības datubāzi.

Slepenās informācijas noplūde saistīta ar to, ka Zviedrijas Transporta aģentūra 2015.gadā nolīga IBM tās IT operāciju pārņemšanai. IBM izmantoja apakšuzņēmējus ārvalstīs, kas ārvalstu tehniķiem deva piekļuvi konfidenciālai informācijai un visai datubāzei ar Zviedrijas autovadītāju apliecībām.

Lai arī nav zināms, vai tas nodarīja kādu kaitējumu, tas bija viens no lielākajiem valdības datu noplūdes gadījumiem vairākās desmitgadēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu