«Saulkrasti Jazz 2017» noslēgumā «Sapņu komanda» un «The Ditties»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Saulkrasti Jazz 2017» noslēgumā šodien uzstāsies džeza ansambļi «Sapņu komanda» un «The Ditties».

Jau plkst.12 notiks «XX Saulkrasti Jazz 2017» dalībnieku koncerts. Vēlāk plkst.19 uz festivāla skatuves kāps diksilends «Sapņu komanda».

Spēlfilmas «Sapņu komanda 1935» skaņu celiņa veidošanai 2013.gadā tika izveidots raksturīgs 1930.gadu džeza ansambļa - diksilenda sastāvs, kurā tika pieaicināti vadošie Latvijas džeza mūziķi. «Sapņu komanda» ir uzstājusies vairākos Latvijas džeza festivālos, kā arī regulāri koncertē gan publiskos, gan korporatīvos pasākumos.

Šogad sastāvs ierakstījis savu pirmo ierakstu «Sonny Boy», un izveidota jauna koncertprogramma «Ceļojums uz Diksi-lendu», kurā skan gan diksilenda žanra klasika, gan jauni un mūsdienīgi skaņdarbi oriģinālās aranžijās kopā ar vokālistu.

Skaņdarbi no grupas jaunā albuma iekļauti arī Latvijas džeza izlases kompaktdiskā, kas tika prezentēts starptautiskajā mūzikas izstādē «Womex».

Līdzīgi «The Ditties» ieved klausītāju 30. gadu džeza mūzikas zelta laikmetā, kad pār pasauli valdīja mūzika. Mākslinieču izpildījums ir īsts tā laika mūzikas ikonu, tādu kā «Boswell Sisters», «Andrews Sisters» un «Dinning Sisters», paraugs.

Savukārt plkst.21 festivāla apmeklētājiem priekšnesumu sniegs dažādi džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas, vienojoties kopīgā «Jam Session».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu