Kaljulaidas padomniece Maigre kļūs par NATO kiberaizsardzības centra vadītāju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas pašreizējā padomniece drošības politikas jautājumos Merle Maigre kļūs par Tallinā bāzētā NATO kiberaizsardzības centra jauno vadītāju.

Maigre jaunos pienākumus sāks pildīt septembrī, amatā nomainot līdzšinējo centra vadītāju Svenu Sakovu, kurš vadīs Tallinā bāzēto Starptautisko Aizsardzības un drošības centru.

«Merlei Maigrei ir plaši sakari starptautiskajās attiecībās, un kā prezidentes padomniece viņa aizvadītā gada laikā ir padziļināti risinājusi kiberdrošības jautājumus,» paziņojis Igaunijas aizsardzības spēku komandieris Riho Terrass.

«Esmu pārliecināts, ka Merle Maigre turpinās darbu, ko lieliski veica Svens Sakovs, un stiprinās centra pozīcijas NATO un partnervalstu vidū,» viņa teikto citēja aizsardzības spēku preses pārstāvis.

«Man skaidrs mērķis ir palielināt centra autoritāti starptautiskās sabiedrības, NATO un partnervalstu acīs,» paziņoja Maigre.

Aizvadītā gada laikā Maigre bija Kaljulaidas padomniece drošības politikas jautājumos, bet pirms tam viņa četrus gadus šo amatu ieņēma bijušā prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kancelejā.

Pirms tam Maigre Igaunijas Aizsardzības ministrijas norīkojumā strādāja NATO ģenerālsekretāra politikas plānošanas nodaļā Briselē, darbojās Tallinā bāzētajā Starptautiskajā Aizsardzības un drošības centrā, kā arī NATO pārstāvniecībā Ukrainā. Viņa strādāja arī Igaunijas Aizsardzības ministrijā, kur atbildēja par sadarbību starp Igauniju un NATO programmas «Partnerattiecības mieram» ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu