Arābu valstis paziņo par jaunām sankcijām pret Kataru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saūda Arābija un vēl trīs arābu valstis ceturtdienas vakarā paziņojušas, ka pret Kataru, kas atteikusies pildīt to prasības, tiks vērstas jaunas sankcijas.

Saūda Arābija, Bahreina, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) un Ēģipte izplatītajā kopīgajā paziņojumā norādījušas, ka tās īstenos «visus nepieciešamos pasākumus», lai nodrošinātu savas «tiesības, drošību un stabilitāti, kā arī lai aizsargātu savas intereses no Kataras valdības naidīgās politikas».

Paziņojumā teikts, ka Dohas atteikšanās pildīt tai izvirzītās prasības ir apliecinājušas tās atbalstu terorismam un centienus «sabotēt un apdraudēt Persijas līča un reģiona drošību un stabilitāti».

Kā ziņots, Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte 5.jūnijā paziņoja, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Kataru, apsūdzot to ekstrēmistu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu.

Doha šīs apsūdzības kategoriski noraidījusi, taču 22.jūnijā tai tika izvirzītas 13 prasības, kas izpildāmas desmit dienu laikā.

Cita starpā Katarai pieprasīts pārtraukt atbalsta sniegšanu Musulmaņu brālībai, slēgt televīzijas kanālu «Al Jazeera», pazemināt savu diplomātisko attiecību statusu ar Irānu un slēgt tās teritorijā esošo Turcijas militāro bāzi.

Lai gan pirmdien iesniegtās Dohas atbildes saturs netiek atklāts, Kataras ārlietu ministrs šeihs Muhameds bin Abdulrahmans at Thani otrdien paziņoja, ka sabiedroto prasības esot «nereālistiskas un neizpildāmas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu