Mustang ar otro mēģinājumu drošības testos saņem 3 zvaigznes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas (EuroNCAP) eksperti iepriekš aizvadītajos Ford Mustang drošības testos sportisko auto novērtēja tikai ar 2 zvaigznēm. Tādēļ ražotājam tika dota atļauja mašīnu uzlabot un veikt atkārtotus testus. Šoreiz auto novērtēts ar trim zvaigznēm.

Pirmajā reizē automobilis slikto novērtējumu pamatā guva tāpēc, ka tam bāzes aprīkojumā nav faktiski nekādu aktīvās drošības sistēmu, izņemot sistēmu, kas atgādina par piesprādzēšanos. Tāpat automobiļa drošības spilveni frontālā sadursmē nespēja pilnībā notvert vadītāja un priekšējā pasažiera galvu (tā aizslīdēja garām piepūstajam sargam), bet aizmugurējiem pasažieriem pastāvēja risks izslīdēt zem drošības jostas. Tāpat testi parādīja, ka pasažieriem visās sēdvietās ir augstāks risks gūt kakla skriemeļu un muguras traumas, ja auto saņem triecienu no aizmugures.

Modernizētajā Mustang nekādas būtiskas konstruktīvas izmaiņas nav veiktas un bleķi nav kļuvuši izturīgāki, taču auto ir ieguvis virkni drošības sistēmu. Tā, piemēram, tagad Mustang no rūpnīcas jau standartā ir joslas uzmanīšanas sistēma un automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma, kas nostrādā, ja rodas frontālas sadursmes risks. Ar to vien pietika, lai elektronisko asistentu sadaļā novērtējums pakāptos no 2 līdz 7,4 ballēm, raksta Motor.ru.

Tāpat Ford inženieri pilnveidoja arī Mustang drošības gaisa spilvenus, tiesa, tie rezultātu būtiski neuzlaboja. Priekšējo pasažieru drošība sadursmē ar barjeru, kas deformējas, Mustang nopelnīja 6,9 balles, jo priekšā sēdošo aizsardzība novērtēta kā «pietiekama». Frontālā sadursmē ar nekustīgu objektu tikmēr noskaidrots, ka visvairāk cietīs aizmugurējais pasažieris. Galva, krūšu kurvis un kājas EuroNCAP vērtējumā ir «vāji» pasargātas.

Jāpiebilst, ka Mustangs nav pirmais muskuļauto. Tā, piemēram, pērn amerikāņu organizācijas IIHS drošības testos pilnīgi izgāzās Dodge Challenger.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu