Pašvaldības policisti iepretim Salu tiltam izceļ 8 nelegālus zvejas murdus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

5.jūlijā neilgi pēc pulksten 13.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Daugavas akvatoriju, pamanīja zvejas rīku – murdu, uz kura nebija marķējumi, kas liecinātu par licenzētu zvejas rīku esamību ūdenī.

Netālu no nelegālā zvejas tīkla pamanīti vēl septiņi nemarķēti murdi. Ņemot vērā darba apjomu, policistiem palīgā ieradās Lucavsalas glābšanas stacijas darbinieki un kopīgiem spēkiem izcelti astoņi murdi. Tīkli bija no kaprona materiāla un savstarpēji sasieti, savukārt galos bija piestiprināti enkuri. Tajos atrasti divi sami un signālvēzis. Dzīvās radības nekavējoties atbrīvotas un ielaistas atpakaļ ūdenī.

Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība, savukārt nelegālie zvejas rīki konfiscēti.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu