Latvijas futbola izlase FIFA rangā noslīd uz rekordzemu vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas vīriešu futbola valstsvienība jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi uzreiz astoņas vietas un tagad ieņem tikai 130.pozīciju.

Tik zemu Latvijas izlase FIFA rangā vēl nekad nav bijusi.

Tāpat Latvijas izlase no savām 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pretiniecēm rangā tagad atrodas viszemāk, jo to apsteigusi pat Andora.

Mēneša laikā Latvijas valstsvienība aizvadīja divus mačus, abos piedzīvojot zaudējumus savā laukumā. Vispirms 9.jūnijā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar 0:3 nācās piekāpties pašreizējajai Eiropas čempionei Portugālei ar Krištianu Ronaldu priekšgalā, savukārt trīs dienas vēlāk ar 1:2 zaudēja arī Igaunijai.

Iepriekšējais Latvijas izlases antirekords tika sasniegts aprīlī, kad valstsvienība pēc zaudējumiem Šveicei un Gruzijai atkāpās uz 124.vietu. Pēc šīm spēlēm komandas galvenā trenera amatu atstāja Marians Pahars, kura vietā tagad strādā Aleksandrs Starkovs.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Latvijas kontā ir 242 punkti, kas ir par 29 mazāk nekā pirms mēneša.

Pērn septembrī Latvijas izlase rangā atradās 95.vietā, sasniedzot augstāko pozīciju gada laikā.

Tikmēr par jauno FIFA ranga līderi kļuvusi pašreizējā pasaules čempione Vācija, kas nupat uzvarēja Krievijā notikušajā Konfederāciju kausā. No pirmās vietas uz otro savukārt atkritusi Brazīlija, bet uz trešo atbīdījusies Argentīna. Savukārt Portugāles izlase no astotās pakāpusies uz ceturto, kurai tagad seko Šveice un Polija.

Savukārt septītā, piedzīvojot kritumu par trim vietām, ir Konfederāciju kausa fināliste Čīle, kurai seko Kolumbija un Francija. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Beļģija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas jau minētās Portugāle un Šveice. Vēl Ungārija ir 57.vietā, pamanoties piedzīvot kritumu uzreiz par 24.vietām. Šī izlase jūnijā Pasaules kausa atlases spēlē ar 0:1 sensacionāli piekāpās Andorai.

Fēru salas ir noslīdējušas desmit pozīcijas zemāk uz 90.vietu, bet Andora rangā tagad ir pakāpusies par uzreiz 57 vietām un atrodas 129.vietā - tieši virs Latvijas. Uzvara pār Ungāriju andoriešiem bija vien otrais panākums Pasaules kausa vai Eiropas čempionāta atlases ciklos.

Tikmēr Igaunija pasaules rangā saglabājusi 98.vietas, kamēr Lietuva pakāpusies par piecām pozīcijām un ir uzreiz aiz igauņiem.

Mēneša laikā lielāko kāpumu veikusi tieši Andora, kamēr lielākais kritums rangā bijis Namībijai, noslīdot par 62 pozīcijām zemāk uz 159.vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu